Pečené jablko s klikvou

medmic Kuchař: medmic

Doba přípravy: 45 minut Sladká jídla 9 názorů

Suroviny

4 jablka
klikvová zavařenina
přírodní cukr
citronová šťáva
12 rozinek
pravá šlehačka (ze smetany na šlehání)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jablka rozkrojíme napříč v horní třetině a z dolní částí odstraníme ohryzek - jde to velmi dobře nožem, někdo ale preferuje při práci lžičku.

  2. Díky tomu nám vznikne jakási nádobka, do které dáme na dno tři rozinky, lžičku klikvové marmelády a lžičku přírodního cukru. Na konec na řez horní části a cukr nakapeme trošku citronové šťávy.

  3. Jablko zaklopíme, dáme na plech a pokračujeme stejně se zbylými třemi jablíčky.

  4. Plech vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme - mělo by to trvat přibližně půl hodinky.

  5. Podáváme teplé, mlsouni mohou jídlo ozdobit ještě kopečkem šlehačky s cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené jablko s klikvou

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    medmic: tenkrat to byla jedna velka slavna Rasija, tak promin, prosim pekne.

    Odpovědět

  • medmic medmic(autor receptu)

    Jitkas: protestuji, kysel není ruské jídlo ;-)
    jedná se o tradiční litevskou či polskou kuchyni, která se rozšířila ještě do Běloruska a na Ukrajinu.
    a jinak je opravdu dobrý. Někdy až budu mít rozmraženou klikvu tak ho udělám a hodím sem recept (je to banálně jednoduché)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Maris pravda, jmenovalo se to "Kysel z klikvy" a nebylo to vubec spatne, ac to bylo z Ruska.

    Odpovědět

  • medmic medmic(autor receptu)

    Je fakt, že klikve se dá i místo brusinek používat k masu :) No a podobně jako brusinky jsou hodně zdravé.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: hurá, konečně někdo reaguje, já čekala:yes::yes::yes:, no znám dost lidí, co to neznají, takhle jsem to myslela, ale nechtěla jsem urazit, to néééééé. Mně osobně přitom klikve chutnaj víc jak brusinky. Maru a víš že v Jizerkách je klikví víc než brusinek? A jak jsou slaďounkaté :-*:-*:-*:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: jak to myslíš, proč by neznal:-O. Jeden čas, když nebyly brusinky, tak se prodávaly zavařené, mám dojem, že možná byly z Ruska:-)
    Pro ty, co by klikvu neznali:-)
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Klikva_bahenn%C3%AD

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    medmic: klikve znááám, neboooj, jsem z jizerek a mám jich doma spoustu :-D:-D:-D:-D, jen není jasné, že to je fakt z klikve - to není nic proti tobě bacháááá, jen se těším, jak se někdo ozve, co je klikev :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • medmic medmic(autor receptu)

    spagetka: to je to červené uvnitř :)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tu někdo zná klikve? No to zíráááám. Škoda že z fotek není vidět to pužití klikví.

    Odpovědět

Tématické fráze: klikve svatba co jsou klikve co jsou klikve wikipedie klykve klikve-recepty pecene jablko klikvová šťáva klikva-recepty klikev rozkrojené jablko klikva marmelada klikva svatba marmeláda z klikvy co to jsou klikve zavařenina s klikve klikvova marmelada klikvová marmeláda recept jablka se zavařeninou a pečená pečená jablka kikve