Nutriční hodnoty (Rybízový jogurtový bezlepkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 15 592 kJ / 3 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,46 g |
| Tuky | 117,91 g |
| – nasycené | 36,05 g |
| – nenasycené | 70,67 g |
| –– mononenasycené | 52,53 g |
| –– polynenasycené | 18,14 g |
| ––– omega 3 | 4,31 g |
| Vláknina | 30,90 g |
| Cholesterol | 666 mg |
| Sodík | 434 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 582,07 g |
| – cukry | 219,57 g |
| ––– laktóza | 9,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g bezlepkové mouky (Jizerka a směsi, viz. foto, vše po 1/3) | Mouka pohanková | 400 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g |
| 0,5 dl 0,5 dl oleje (řepkový nebo slunečnicový) | Olej řepkový | 50 ml |
| 200 g 200 g bílého jogurtu neodtučněného | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 ČL 1 ČL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 1 1 polotučný tvaroh ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| moučkový cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| kokos, ovesné vločky bezlepkové, rýžová mouka (krupička), máslo, cukr krupice | Vločky ovesné | |
| ovoce - rybíz, nebo cokoliv jiného | Jahody čerstvé |