Plavený salát

saudyova Kuchařka: saudyova

Doba přípravy: 2 hodiny dle množství Přílohy 1 názor

Suroviny

brambory
cibule
sůl
olej
moučkový cukr
voda
ocet
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve šlupce, necháme vystydnout, oloupeme, poté buď pokrájíme na kolečka nebo promačkáme krájítkem na brambory jako na klasický bramborový salát, dle možností brambor (na tři kila) dávám dvě cibule hodně na jemno nakrájené.

  2. Osolíme a z asi 0,5 l vody, dvou a půl lžic octa, dvou a půl lžic moučkového cukru (lépe se rozpouští) a jedné lžíce oleje uděláme nálev a zalijeme, brambory musí být prolité ale nesmí opravdu plavat. Dáme do lednice a necháme alespoň hodinu chladit. Výborné jako příloha k řízkům, sekané, masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plavený salát

Tématické fráze: plaveny bramborovy salat bramborový salát plavený plovený sakát bramboroví salát plavený ploveny bramborový salát bramborový plavený salát recept co jsou plaveny lehký salát k řizkum bramborový plovený salát příloha k řízkům plavený brambor plavený sakát plovený salát bramborovy salat z dvou kil brambor lehký bramborový bavorský salát plaveny salat bramborovy