Mangová pěna (mango mousse)

Terezzz Kuchařka: Terezzz

Doba přípravy: 30 min cca 10 Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

1 zralé mango
2 šlehačky ke šlehání
80 g moučkového cukru
1/2 sáčku želatiny (používám želatinu Varoma)
5 lžic vody
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min).
    Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku lehce vmícháme do rozmixovaného manga.

    Želatinu v kastrůlku lehce rozehřejeme a přidáme k ní asi dvě lžíce vzniklé pěny. Za stálého míchání želatinu pomalu vlijeme do rozmixovaného manga se šlehačkou.

    Ihned dáváme do mističek a necháme chladit v lednici. Na ozdobu jsem použila želé dr. Oetker.

Poznámka

Pěnu můžeme z misek i vyklopit, mističky ponoříme do teplé vody, nesmíme však nechat příliš dlouho, pěna by se rozpustila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mangová pěna (mango mousse)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mangova pěna mangová pěna recept pěna z manga mango pena mango pěna recept

Zapomněl/a jsem heslo