Nutriční hodnoty (Švestkový kynutý koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 432 kJ / 2 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
| Tuky | 48,87 g |
| – nasycené | 9,24 g |
| – nenasycené | 32,48 g |
| –– mononenasycené | 21,26 g |
| –– polynenasycené | 11,22 g |
| ––– omega 3 | 2,29 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 495,25 g |
| – cukry | 212,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | |
| 180 g 180 g cukru krystal | Cukr bílý | 180 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| ovoce (podle chuti) | Jahody čerstvé | |
| 200 g 200 g polohrubé mouky (nebo hrubé) | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 100 g 100 g cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |