Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamel pro děti

Někdo se karamelu obává, ale v zásadě nejde o nic složitého. Působením tepla se obyčejný bílý cukr rozpustí, získá zlatavě hnědou barvu a intenzivnější nasládlou chuť. Zda míchat, nebo ne, to je otázka postupu, ale bez míchání se karamel snáz podaří a nevzniknou hrudky.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

2. 7. 2009 08:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie8 744 kJ / 2 090 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy500,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používáme k mlsání, ke slazení při únavě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jelínková Naďa

17. 2. 2015 16:36

z dnešního cukru se nedá uvařit obyčejný karamel bez tuku a průhledný.Vařila jsem jej vždycky s trochou vody a po odpaření se kontinuálně změnil v tmavnoucí syrup a voněl.Dnes se taví jako krystal po odpaření vody a smrdí.Dávají do cukru sajrajt proti spekavosti a průhledný karamel se dnes už neuvaří.Jen ty s tukem a zdaleka tak nevoní.

radka

5. 10. 2012 17:52

recept je výborný ale nebezpečný nám vybuchl sporák a museli jsme koupit nový nedoporučuju musí to bít bíle jinak to pak vybuchne vařít se musí 1 hoodinu.;-(;-(

natka

10. 9. 2012 16:43

ahojte ,karamelove lizatka sa podla mna robia : na sporak do hrnca pridame krystal cukor miesame kym vo cukru nevidime aspon 1 kvapku potom pridame maslo pockame kym sa maslo roztopi potom pridame mlieko alebo smotanu. lizicky namastime maslom a na lizicky vylejeme nas karamel pridame do tej lizicky spajlu nechame stvrdnut a lizatko karamelove je hotove komu sa môj recept pacil prosim reagujte dakovanim dovidenia ;-);-);-);-);-)

Katka

9. 6. 2012 13:16

Ahojky, je mi teprve 14 a musím uznat že recept je fakt jednoduchý.
Smažila (Vařila, nebo jak to mám nazvat) jsem na teflonové pánvičce na indukci a šlo to "Jako po másle". Doma si pak všichni pochutnali. Recept fakt doporučuju, je jednoduchý a rychlý. Ještě bych doporučila na ten plech dát střibrnou folii, skvěle se pak odlupuje ;-)

leontyynka

18. 12. 2011 14:33

popravdě nevím, k čemu je dobré do karamelu dávat vodu nebo olej? já ho připravovala jednoduše z cukru.. taky bych tedy možná doporučila moučkový cukr, přijde mi to z něj jednodušší.. ;-) každopádně soucítím se všemi, kdo mají po vaření karamelu puchýře.. já se bez něj také neobešla.. :-D:-D:-D
a ještě malý tip- když se bojíte o pánvičku, pořiďte si tuhle.. tak jsem to udělala já, když jsem dělala poprvé karamel a alespoň jsem neměla strach, že jí zničím, když stojí třicet korunek.. :)))

...

5. 10. 2011 10:30

vařilo se mi to dlouho a dělal mi tam problém ten přebitečnej olej .. furt bublal a na konci jsem nevěděl jak se ho zbavit

mates

24. 9. 2011 11:14

karamel se poved a byl moc dobrej :yes::yes::yes:

katka

2. 8. 2011 14:41

boužel se nam to připalilo:-(

Joo

20. 7. 2011 14:51

My jsme to dělali s babičkou a podařilo se to..:yes::yes::yes: bylo to výborné:) ;-):yes:

!!!!!!

30. 6. 2011 20:00

Mně se to podařilo a je to výborné dá se to dát na špejli a horkým karamelem optočit špejli a je z toho lízátko:yes::yes:

nikíi

12. 4. 2011 18:51

to je nejlechci recept du to hnedka zkusit :yes::yes:;-);-)

neumymvavařit.cz

12. 4. 2011 18:50

ja to zkazila a je to hořke ;-(;-(;-(

kristý

20. 2. 2011 11:15

také je dobré než karamel ztvrdne dát do něho kus špejle a pak je z bombonu najednou lízátko!!;-);-);-)

křen 00

6. 2. 2011 13:02

jééé toje dobrúútka to byzvládlo i mimino:-):-p;-):-8:-K:-*:-D:-)):yes:

daniel

30. 10. 2010 19:38

:yes::yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí karamel vyroba karamelu karamel výroba domácího karamelu tekutý karamel recept tekutý karamel domácí výroba karamelu karamel recept domácí tekutý karamel recept na domaci karamel jak udělat tekutý karamel karamel výroba jak udělat domácí karamel jak vyrobit karamel recept na domácí karamely recept na tekutý karamel recept na karamel domácí karamelová lízátka výroba tekutého karamelu domácí karamel recept

Suroviny: cukr krystal, voda, olej

TopRecepty.cz

Karamel pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58GY