
Čalamáda moc dobrá
Recept ještě nebyl hodnocenDoma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 674 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
– cukry | 100,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády…
Ostružiny propláchneme na sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do kastrolu. Ze začátku zvolna zahříváme za občasného zamíchání. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k…
Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek…
Hrnečková klasika našich babiček - litý borůvkový koláč. Těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plechu. Vláčnost mu dodává šťavnatá náplň z borůvek. Navrchu…
Výborný recept na švestkový koláč bývá rodinným pokladem. Tento vláčný moučník z kynutého těsta, posypaný drobenkou, je horkým kandidátem na čestné místo ve vaší…
Mrkev nastrouhat najemno, zelí, kapii, cibuli nakrájet na proužky, okurky na kolečka, zasypat cukrem.Přípravkem DEKO a zalít octem.Dobře promíchat a nechat do druhého…
Jeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním domě, stejně jako oblíbené masové…
Měly vaše babičky plné zahrady malých červených kuliček? Rybíz je typické letní ovoce, které se perfektně hodí do koláčů. Jeho nakyslá chuť skvěle vyvažuje sladké těsto.…
Plánujete oslavu? Pak právě tento nadýchaný vláčný kakaový korpus oceníte. Recept může působit náročně, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby se každému…
Léčivé účinky aronie zná asi každý z nás, že se z ní dá ale i uvařit výborná marmeláda ví málokdo. Příprava není složitá a výsledkem je marmeláda výrazné chuti, která…
Vyzrálé broskve oloupeme, pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a nepatrně podlijeme vodou. Mícháme a rozváříme, po cca 5 minutách, kdy už se tvoří šťáva, vezmeme…
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se…
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozvaříme, asi 1 hod. Propasírujeme, přidáme cukr a 2 vanilkové cukry a pomalu vaříme 1 hod. Před skončením varu přidáme Pektogel, kysel.…
Obrácený jablečný koláč není třeba představovat, ale co takhle nahradit jablka švestkami? Dodají moučníku zcela nový rozměr, zejména pokud přidáme i špetku skořice.…
Sklízíme bohatou úrodu jablíček a přemýšlíme, jak je zužitkovat? Můžeme si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, ořechy a sůl smícháme dohromady, přidáme olej, vanilkový extrakt a nakonec nastrouhanou cuketu. Těsto je tužší. Nalijeme na plech a dáme…
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince.Vodu přivedeme k varu, hrušky do ní na chvilku ponoříme, potom zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.Ovoce…
Maso, já panenku, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánev dáme olej a do horkého přidáme maso. Smažíme do zbělení masa.Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka,…
Nenáročný kakaový moučník - pouze smícháme suroviny na těsto, které upečeme na plechu a vychladlé polijeme rumovou polevou. Hotovou buchtu posypeme mletými ořechy nebo…
Papriky rozrežeme na polovice a vyčistíme. Prísady na nálev varíme 5 minút a necháme trocha prechladnúť. Na dno fľaše nalejeme 1 lyžicu oleja. Naukladáme na tesno…
Ze všech ingrediencí: polohrubé a hrubé mouky, cukru, mléka, oleje, prášku do pečiva a vejce uděláme těsto (je řidší a tekoucí), vylijeme ho na plech s pečícím papírem…
Vejce zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme postupně mléko, olej, přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou…
"Znojemské okurky", to je vyhlášený pojem mezi nakladačkami. Tento nálev a způsob zavařování okurek se mu snaží přiblížit - vyzkoušejte, ochutnejte a snad se k němu…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04