Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Také milujete karamel nebo karamelovou polevu, ale ještě jste ji sami nevyráběli nebo vyráběli a nepovedla se? Naše návodné video vám ukáže jak na to.
Jak na klasický karamel
Nasypte krupicový cukr do kastrůlku a dejte na mírný plamen. Postupně míchejte a nechte cukr mírně zhnědnout. Důležitý je ten mírný plamen, aby se cukr tavil zvolna a rovnoměrně. Měl by se rozpustit všechen. V této fázi získáte karamel světle hnědé barvy, vhodný na ozdobení a vytahování tzv. karamelových „vlasů“, kterými se zdobí třeba slavný moučník croquembouche (krokánbuš). Tato poleva po zchladnutí ztvrdne jako sklo. Kastrůlek sejměte z plamene včas. Karamel ještě tmavne setrvačností!
Měkká poleva se smetanou
Pokud chcete krájecí a měkkou polevu, nalijte do roztaveného karamelu vroucí smetanu. Dejte pozor, prudce to vzkypí. Nechte nad mírným plamenem rozvařit a ihned použijte k polévání moučníků.
POZOR horký karamel má teplotu kolem 200 °C a je velmi nebezpečený!
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře
2. 11. 2023 11:18
31. 10. 2023 21:10