

Hrnková buchta z cukety
Suroviny
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 3 vejce
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky na hrubo nastrouhané cukety
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Cukr, olej, žloutky třeme do jemna. Přidáme ostatní součásti, zamícháme a pečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrnková buchta z cukety
-
Kanger: Já tyhle typy moučníků peču na 180°C bez horkovzduchu.
-
Zuzka: Díky za teplotu trouby to nám paní kuchařka zapoměla zdělit :)
-
Buchtu jsem pekla, ale chce to menší úpravy. Suroviny: 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 3 vejce, 2 hrnky polohr.mouky, 2-3 hrnky nahrubo nastr.cukety, 2 lžíce kakaa, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli, podle chuti rum, ořechy, rozinky, kávu, atd. Cukr, olej, žloutky vymícháme, přidáme ostatní suroviny a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Pečeme cca 30 min. na 180 st.C Po upečneí můžeme pocukrovat nebo pomazat marmeládou a posypat kakaem nebo nastr.čokoládou.
-
No teda nic moc,akorat jsem ji dodelala a jsem teda zklamaná,příště dám na komentáře
-
Je super , ja jsem delala bez kakaa pridala jsem asi deci rumu, slunecnicove seminka a kapku mandloveho aroma a asi dve lzice mleka a je vyborna..a rychla
-
TĚSTO JE HUSTÉ, ALE PO PŘIDÁNÍ SNĚHU Z BÍLKŮ, COŽ JE PRO MĚ SAMOZŘEJMÉ, KDYŽ SE POUŽIJÍ DO TĚSTA ŽLOUTKY, TĚSTO SŘÍDNE A NALEJE SE BEZ PROBLÉMŮ NA PLECH-PŘEDEM VYMAZANÝ A STROUHANKOU VYSYPANÝ. BUCHTA VÝBORNÁ, DO PŮL HODINKY UPEČENÁ.
-
Tento recept je katastrofa
-
Doteď se mi všechny cuketové buchty srážely. Nevím však proč. Bohužel, nebylo to jiné ani teď.
-
Olga:no ještě že jsi to sem napsala...čučím tady na recept,kde jsou v ingrediencích 3 vejce a dál při postupu už jen žloutky...
takže takovej docela zmatečně napsanej recept, i když chuť je dobrá.
Ssimmikk:to budou asi bílky, co autorka teda nějak opoměla napsat...palec dolů... -
Marťa :
-
Je úplně nepodstatné zda jsou zde napsané součástky nebo ingredience. Výsledek je úžasný a skvěle chutná. Přidala jsem posekané mandle a rozinky, které jsem na chvíli naložila do nepančovaného rumu
a výsledek byl úžasný. Dobrou chuť
-
Je úplně nepodstatné zda jsou zde napsané součástky nebo ingredience. Výsledek je úžasný a skvěle chutná. Přidala jsem posekané mandle a rozinky, které jsem na chvíli naložila do nepančovaného rumu
a výsledek byl úžasný. Dobrou chuť
-
Jo a ještě jedna věc. Vyšlehala jsem z bílků sníh a přidala do těsta. Těsto by bylo opravdu moc husté!
-
Buchta je výborná, ale těsto je příliš husté, je potřeba přidat mléko.
Proč tu buchtu máte tak světlou, když tam máte napsané kakao??
-
Je to děs! Asi si tím receptem dělá někdo srandu. Rozpadá se a je to mastné. Pravděpodobně tam autor nenapsal, že tam patří z bílků sníh!!!!