

Hrušky v"karamelu"
Doba přípravy: 20minut příprava,nejlépe přes noc uležení 4kompotové misky+1malá na muffiny Moučníky , Nepečené a mražené 24 názorů
Suroviny
- 5 větších hrušek
- 1 kyselejší jablko (můžeme vynechat)
- 2 karamelové pudinky
- 3 lžíce hnědého třtinového cukru
- 2 lžíce krystalového cukru
- 500 ml mléka
- 200 ml vody
- čokoládový toping
- šlehačka na ozdobu
Postup přípravy receptu
Opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců (pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Zalijeme vodou a karamel necháme na slabém plameni mírným varem rozvařit.
Do karamelové vody vložíme kostičky ovoce a vaříme cca 5 minut.
V chladném mléce rozmícháme pudinky a přilijeme je do kastrolu s ovocem. Od doby varu vaříme 2 minuty.
Kompotové misky vyložíme obyčejným igelitovým sáčkem a naplníme horkým pudinkem. Až pudink malinko vychladne, sáčky přeložíme přes misky, tím zabráníme okorání a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Vyklopíme na talíř, ozdobíme a podáváme.
Poznámka
Měla jsem už hodně zralé hrušky, které se špatně loupaly,tak jsem je nakrájela i se slupkou a v konečném výsledku to vážně nevadilo. Aby to nebyla až tak moc sladká“pecka“tak jsem dala pro lepší chuť velké, zelené jablko Golden Delicious, které bylo krásně šťavnaté, ale tvrdou slupku jsem okrájela.
Pokud by se zkaramelizovaný cukr špatně rozvařil a na další rozvařování by nám selhaly nervy, můžeme sladkou vodu přecedit přes sítko a pokračovat dále podle popisu:-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Hrušky v"karamelu"
-
danielle72:Dani,díky
Pokud uděláš,budu ráda
-
Paráda na talíři, škoda, že se taková laskomina nedá objednat třeba v restauraci. Není zbytí, budu muset pro hrušky
-
vladi:budu potěšena,když bude chutnat
Všem děkuji za velice hezké komentáře -
Drahuško, skvělý rcp a nádherné foto
-
ňam,ňam- to si hned udělám-
- ale jak jsem byla "zblblá" z pročítání "Jazykového koutku" tak tu místo Hrušky v "karamelu" jsem četla Halušky V karamelu- tak si říkám no to se už "TY" Topačky asi úplně zbláznily /i/- tak to čtu znova a ono tohle Aničko Koc. díky za rcp. a bodík už je tam
-
Paráda!!
+17
-
Aničko, mňam, to bych si mlsla
+16
-
Nádhera
krásně naaranžováno jako v luxusní restauraci
a jistě i výborná sladká tečka
+
-
to je bomba..zítra udělám..
-
hosta:
Děkujííí
Tohle šlo dobře
To ten Tvůj frgál bych nesvedla
-
Tohle se ti taky povidlo
-
PaCaOl:Byl to takový momentální nápad a také jsem čekala,jaký bude výsledek
Vyšlo to
Za komentíky i hodnocení děkujiUdělali jste mi radost
-
krásné
-
Dělám takto jablka-na karamelu podleju vodou,citron.šťávou, podusím, pak povařím s vanilkovým nebo citronovým pudinkem-osvěžující, dětem moc chutná, hrušky zrovna nemám a s mlékem si nedovedu představit, příležitostně vyzkoušíme.
-
Dala bych si jednu bábovičku