Cikánske halušky

tejaja Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min PT0H30M 4 porce Bramborová jídla 23 názorů

518

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
1 snítka kopru
1 lžice oleje
150 g uzené slaniny
2,5 dl kysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh zmiešame s múkou, vajcom, soľou, polovicou sekaného kôpru a vypracujeme cesto, ktoré necháme 10 min odstáť.

  2. Potom privedieme k varu vodu so soľou a olejom a do vriacej hádžeme halušky.

  3. Uvarené halušky necháme odkvapkať, polejeme vyškvarenou slaninou, polejeme smotanou a posypeme zvyškom sekaného kôpru.

Poznámka

Ak je tvaroh príliš tuhý a cesto sa nedá dobre spracovať, pridáme podľa potreby mlieko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cikánske halušky

  • kajinek kajinek(neregistrovaný)

    halušky jsou fajn ale přibiram po nich jako selatko!!!!:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Nechcem byť papuľnatá, ale u nás sú všetky halušky, napriek tomu, že tam ide slanina, považované a berú sa VŽDY za bezmäsité jedlá. A nikomu to v celom regióne nevadí :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon

    Nechci být držkatá, ale když jsou to bezmasá jídla, nevadí tam ta slanina???? :-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dostala som mail, že pri tomto recepte mám nový komentár od misa (neregistrovaný/á). ale tu žiadny nie je. Prečo sa komentáre mažú, nezdá sa mi, žeby od tejto prispievateľky bol komentár vulgárny. Stalo sa to už opakovane. Vie to niekto vysvetliť ?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Hanka, toto nie sú klasické halušky, je to niečo iné;-)

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    jednoduchý recept na halušky-nastrouhat brambor,osolit a přidat hladkou mouku na tužší těsto a hned házet do hrnce s vařící se vodou.Až vyplavou,jsou hotové.:)

    Odpovědět

  • miholl miholl

    Teri, halušky miluji :-p a tenhle recept budu zkoušet hned zítra, jen mě mrzí, že jsem ho našla až teď:-* , už jsem dala bodík, pá :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jendo neboj sa, cesto musí byť husté asi ako na klasické halušky, nepoužívaj tvaroh termizovaný, ale obyčajný, v čechách asi ten v kocke. Ak sa ti to nepodarí, stále budeš mať z cesta osoh : použiješ ako lepidlo:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Gábina Gábina (neregistrovaný)

    :-O Jani, v receptu bylo, že máš hodit těsto do koše:-?:-D:-));-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Fakt se s těma cikánama roztrhl pytel!:-)):-D:yes:
    Hodně mne pobavilo, Jendo, že tys měl problém s nějakým jídlem!:-)) Ale to je asi pro každého, já dnes například, těsto na anglické rohlíky, udělané v pekárně hodila do koše. Přesně podle receptu. Mno, není každý den posvícení, což?;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Přidala jsem s dovolením fotku;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tejajo, měli jsme je dnes k obědu a řeknu ti, to si ti cikáni "žerou":-! Jsou děsně lahodný a chuť mají přímo takovou, co naše chuťové buňky milujou-prostě u nás tvůj recept zdomácní (i manžel chrochtal) a brzy budu opakovat:yes:Dala jsem opečenou anglickou. Bodíka už jsem dala a kdyby to šlo, dám dalšího:yes:;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • ja-ma ja-ma

    Vypadají báječně, určitě taky zkusím, kopr a kysanou smetanu můžu s čímkoliv, bodík už je tam:-8:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Babenky, v tomto prípade doporučujem nehádzať halušky cez strúhadlo alebo sito na halušky, ale pekne z lopára nožom. Nôž treba samozrejme strčiť občas do vody, aby sa naň cesto nelepilo. Halušky sú väčšie, ale lepšie sa robia a keďže sú s tvarohom, tak aj lepšie varia.:-D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo