Linecké od Lonských
Jemné a křehké linecké cukroví slepované pikantní marmeládou se v ústech jen rozplyne. S těstem se dobře pracuje a vykrajovat z něj můžeme libovolné tvary. Po slepení marmeládou cukroví rychle změkne, můžeme ho tedy péct i na poslední chvíli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 513 kJ / 5 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,08 g |
Tuky | 313,57 g |
Vláknina | 17,67 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 558,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny kromě mouky vyšleháme. Když se všechno pěkně spojí, přidáme mouku a ručně zpracujeme. Těsto musí být vláčné, dobře zpracované. Necháme v chladu uležet přes noc, nebo alespoň po dobu 6 hodin.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem, vál lehce posypeme moukou, aby se těsto nepřilepilo. Těsto po částech rozválíme na stejnou sílu asi 4 mm. Vykrajujeme z něj tvary tak, aby šly do páru a pokládáme kousek od sebe na plech.
Krok 3: Než se trouba vyhřeje, připravíme tolik plechů, kolik stačíme, abychom je pak jen vyndali a další hned vložili. Mezitím stále vykrajujeme a občas zkontrolujeme cukroví, které jsme vložili do trouby. Jakmile začnou růžovět okraje u prvních kousků, vyndáme ho z trouby. Cukroví ještě dojde, ale už nezhnědne.
Krok 4: Cukroví z plechu sundáváme, až když trochu vychladne, abychom si nespálili prsty. Plníme ho dobrou marmeládou, trochu pikantní a můžeme ji zředit několika kapkami rumu.
Zveřejněno 17. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké od Lonských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5Kv
Moje poznámka
Linecké od Lonských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5Kv
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 15 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 22 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječná pomazánka
Valis před 27 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 31 minutami
Květáková polévka s koprem
Valis před 1 hodinou
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
misak2 před 1 hodinou
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 2 hodinami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 4 hodinami
Perníková roláda
Chmelova před 4 hodinami
Koprová polévka
Radka61 před 7 hodinami
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kůra citronová
Komentáře (2)