Jak plnit linecké marmeládou: Rady a tipy pro cukroví jako na výstavu
Linecké cukroví je nejlepší plněné chuťově výraznou marmeládou - rybízovou, malinovou nebo pomerančovou. Kolečka, srdíčka, hvězdičky nebo čtverečky s horním vykrojeným středem patří mezi klasické druhy cukroví, které nesmí na stole chybět.
Na cukroví s vykrojeným středem, ze kterého vykukuje tmavá marmeláda, není co zkazit. Když slepené tvary obalíme v moučkovém cukru a uložíme do krabice, může se cukr na marmeládě rozpustit, korpusy zmokvají a už nejsou tak hezké.
Jak plnit cukroví marmeládou
Máme stejné množství plných a vykrájených tvarů, které budeme slepovat:
- Použijeme marmeládu bez kousků a zrníček, naředíme ji pár kapkami horké vody a metličkou prošleháme.
- U cukrářského sáčku ustřihneme špičku a naplníme ho marmeládou. Na plný tvar cukroví naneseme ze sáčku náplň.
- Marmeládu necháme zaschnout. Pokud ji hned zakryjeme dalším cukrovím bez zaschnutí, budou se obě vrstvy rozjíždět.
- Vykrojené tvary položíme na stůl a přes sítko stejnoměrně poprášíme moučkovým cukrem s vanilkou.
- Po zaschnutí marmelády oba tvary spojíme, necháme ještě zaschnout a pokud marmeláda už nelepí, uložíme cukroví do krabice.
V našem videu vám ukážeme, jak na přípravu klasických slepovaných lineckých koleček. Na jeho konci je vidět zasněžené cukroví - kdo chce mít na stole linecké s krásně tmavými středy, vyzkouší je ozdobit podle naší rady:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Domácí moučkový cukr vykouzlíte během chvilky. Jak na to? Videonávod vám poradí
Komentáře