
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenBublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 493 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože…
Máslo utřeme s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky. Do směsi přidáme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a promícháme.V jiné míse smícháme prosátou…
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme nebo kompotované necháme okapat.Do mísy…
Potřebujete chutný a reprezentativní moučník, ale nechcete jeho přípravou trávit celé hodiny? Pak je tato snadná hrníčková bábovka s tvarohem ideálním řešením!
Připravit maličké buchtičky z kynutého těsta ve vanilkou vonícím krému není nějak náročné a vznikne plnohodnotný sladký pokrm, který si rádi dají děti i dospělí.
Do vlažného mléka dáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek a ostatní přísady a vypracujeme pružné těsto. Necháme asi 40 minut…
Klasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání.
Všechny sypké suroviny smícháme. Formu na koláč (měla jsem 30 cm průměr) vymažeme a vysypeme kokosem.Dno formy posypeme směsí tak, aby nebylo vidět. Na to ukládáme…
Frgále - tradiční valašská specialita, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si i vy připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo mákem.…
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále…
Jednoduchá hrníčková bábovka je hotová raz dva. Upečte ji rodině na snídani nebo ke kávě pro návštěvu. Taková bábovka chutná skvěle a přitom její výroba je tak snadná,…
Všechny ingredience, kromě ovoce, dáme do mísy a promícháme, konzistence má být řidší, případně přidejte mléko. Dáme na plech, pokryjeme ovocem a posypeme drobenkou. Já…
Do mísy dáme smetanu, vejce a prošleháme metličkou. Přisypeme zbytek přísad a umícháme hladké těsto. Pokud se vám bude zdát husté, přilijte trošku mléka. Připravíme…
Dezert nebo hlavní chod? Buchtičky s vanilkovým krémem prostě milujeme. Klasické české jídlo, které ani školní jídelna nedokázala dětem znechutit. Připravte si je doma…
Kynutý ovocný koláč na celý plech můžete péct celou sezonu od pozdního jara do podzimu. Pokaždé na něj najdete právě dozrávající ovoce. Recept na těsto je psaný pro…
Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry a strouhanou citronovou kůrou.Můžeme přidat lžíci rumu a je-li náplň málo tuhá (většinou tehdy, když je použit tvaroh z vaničky),…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do něho kvasnice, posypeme lžící cukru, zalijeme částí vlahého mléka, zakryjeme a necháme 15 minut vykynout kvásek. Než…
Bezkonkurenční recept na kynuté těsto, které sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Ideální, pokud nemáte čas a potřebujete rychle…
Přestože třešně i jahody už jsou pryč, sezóna meruněk je v plném proudu. Jelikož netrvá dlouho, je třeba ji patřičně využít. Upečte si koláč se sladkými oranžovými plody…
1) Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu kvásek a ostatní suroviny. Necháme vykynout cca 3 hodiny…
Troubu předehřejme na 180 stupňů. Do misky dáme droždí, lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, trochu vlažného mléka a vše vidličkou rozmícháme. Kvásek necháme v misce…
Nejdříve do části vlažného mléka dáme cukr, droždí a necháme chvíli nakynout.V míse smícháme všechny přísady na těsto a přidáme kvásek. Těsto pořádně zamícháme a dáme…
Vláčné a šťavnaté cuketové řezy poklademe plátky čerstvých nebo kompotovaných broskví a posypeme bohatou vrstvou máslové drobenky. Moučník bude vůní vanilky a broskví…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04