Kuřecí steak à la salát

Ivetca Kuchařka: Ivetca

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

Do trouby:
4 kuřecí stehenní řízky
půl sáčku těstovin (mašličky)
provensálské bylinky
mletá paprika
sůl
pepř
tuk na vymazání a voda na podlití
Salátová tatarka:
hrst strouhaného zelí
1 sekané rajče
menší červená paprika na nudličky
2 nasekané stroužky česneku
hrst růžiček brokolice (nebo oloupané a nasekané stonky)
nasekaná snítka petrželky
2 PL majonézy
1 KL hořčice plnotučná
sůl
pepř
Na ozdobu:
smažená cibulka a nějaké to zelenisko
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme oblíbeným tukem, na dno nasypeme půl balíčku těstovin, posolíme.

  2. Stehenní řízky omyjeme, posypeme solí, pepřem a bohatě bylinkami, malinko paprikou, a položíme na těstoviny. Podlijeme vodou jen do výšky těstovin.

  3. Pečeme přiklopené 30 minut při 200°C. Po 20 minutách pečení zkontrolujeme, případně přidáme vodu, odlepíme těstoviny ode dna a necháme maso zrůžovět bez pokličky.

  4. Zeleninu na tatarku krátce povaříme společně v hrníčku, scedíme, přidáme majonézu a hořčici, dochutíme solí a pepřem a podáváme v misce zvlášť.

Poznámka

Když dělám těstovinový salát, část rodiny nad ním vždycky ohrne nos. Podobně jako u francouzského bujónu, kde se podávají k vývaru ostatní ingredience zvlášť, si tu můžou vybrat kolik a čeho...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí steak à la salát

  • gustavo.woltmann gustavo.woltmann

    Pokud si chcete zpestřit večeři o klasické české kuře s těstovinami určitě stojí za zkoušku. Tatarka je vlastně kořen tohoto receptu ale rozhodně jde nahradit i klasickou hellmans, nebo jakoukoliv jinou tatarkou, která bude obohacená o bylinky.
    Gustavo Woltmann

    Odpovědět