Velikonoční knedlíčková
Při slavnostních příležitostech se často podává dobrá polévka s játrovými knedlíčky a polévkovými těstovinami. Dochutíme ji trochou česnekového oleje a chilli, díky tomu bude lehce pikantní.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 944 kJ / 465 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,08 g |
Tuky | 11,80 g |
Vláknina | 3,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,15 g |
Sacharidy | 59,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vývar nebo vodu přivedeme k varu a přidáme do něj játrové knedlíčky a oloupané, nakrájené brambory. Můžeme použít i vařené brambory, přidáme je ale později.
Krok 2: Do polévky přidáme vegetu, česnekový olej, chilli nebo mletý pepř a vaříme.
Krok 3: Na závěr přidáme rozšlehané bílky, drobné těstoviny a nasekanou jarní cibulku. Krátce povaříme.
Zveřejněno 1. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční knedlíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY8gL
Moje poznámka
Velikonoční knedlíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY8gL
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 2 hodinami
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 11 minutami
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 2 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 2 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 2 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
bílek,
těstoviny,
cibulka jarní,
vegeta,
olej česnekový,
chilli,
vývar masový
Komentáře (1)