

Kadlíkova kachní knedlíčková polívka
Suroviny snězeno za víkend
- 10 kachních skeletů
- kachní játra
- paštika 120 g
- 2 vejce
- strouhanka
- zelenina:
- pažitka
- petrželka
- libeček
- nudle od maminky
- a vše, co jsem našel ve špajzu a v kořenkách
Postup přípravy receptu
Nelekněte se množství těch kachních trupů, byly a akci v Hypernově, koupil jsem jich množství větší než běžné.
Po rozmrazení jsem z nich okrájel veškerý tuk, i zbytky masa, a z tohoto vytvořil škvarky a získal výborné kačení sádlo.
Trupy jsem následně v mírně osolené vodě rozvařil. Vývar zcedil, vyvařený tuk a část vývaru použil do kachní paštiky (časem dám recept).
Do vývaru jsem přisypal zeleninu, vytvořil knedlíčky typu - co spížka a lednička podarovala - trošku obraného masa z vyvařených koster, dvě vajíčka, strouhanka, pár pomletých kachních škvarků, a příšerná játrová paštika z Kauflandu, kterou jinak používám (od té doby, co mi jednou vypadla z obalu a odskákala přes půl kuchyně až pod ledničku) pouze na ochucení psích granulí.
Do této směsi jsem ještě vmíchal sušenou kadeřavou petrželku a houbový prášek. Následně jsem ještě trochu obraného masa přihodil volně do polévky.
Výsledná polévka příjemně překvapila, obzvláště silou vývaru, protože nepoužívám masox a podobné vynálezy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kadlíkova kachní knedlíčková polívka
-
Bibinka:Polívky ,ach polívky! To jsem myslela,že jenom u nás je to tak. Já mám doma taky polévkového maniaka.
-
No,to je teda parada
-
-
+13
nádherný vývar i knedlíčky
Jinak jako Jana R.-taky mám ráda podání tvého postupu vaření a vše kolem,jak to popisuješ
bavím se a je mi fajn
-
Kadlíku, zbylo ti doma ve špíži ještě nějaký materiál na vaření
zase z něj něco uvař. Polívky jsou u nás důležitější, než vlastní oběd a ta tvoje je žravá a kachní polévku dělám z kachních krků, pak je oberu a ještě máme rizoto
Ode mne máš 12.bodík
-
paráda, to jsou ale big knedlíčky. Mnamka.
-
Kadlíku krásná polévečka
hned bych si dala.
taky nepoužívám ty vynálezy,hlavně do vývarů
+1
-
Nádherná reklama na paštiku. Výrobce by si ji měl považovat.
+bodík(polívce ne vařenému separátu
)
-
nádherná polévka,kachní jsme ještě nedělali
-
Hmmmmmm, ta teda je
-
já teda do polívky jako koření chilli papričku, sůl, pepř, sušené houby, sušený libeček, sušenou kadeřavou petrželku, a sušené lístky celeru... Mám doma sušičku, no...
a líbí se mi ta vůně, když se tohle suší... Takže jede celý podzim, a pak zásobuju rodinu...
páč to sám nemám možnost spotřebovat...
-
Polévka mooc dobrá
, úplně ji vidím
, taky používám radši vývar z toho, co právě vařím, takže vždycky vařím větší množství a dávám do mražáku.
-
Vždycky mne rozesměješ
, tvé recepty moc ráda čtu
. Třeba "příšerná játrová paštika z Kauflandu, " tak to je síla.
. Já masox používám a nestydím se za to. Vývary dělám hodně silné, ale ať dělám co dělám, pouze sůl mi polévku nedochutí. Takže spíš ji nesolím a použiji masox. Ještě si nikdo nestěžoval, naopak, každá návštěva si ještě přidá magi. Mám divný okruh přátel, co?
Tvá polévka je bezkonkurenční
-
K sežrání je nejen polévka
, ale i fotky
+5.bod
-
Moc dobrá polévka.Taky jsem ji v neděli vařila po návštěvě Hypernovy.