Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem

Suroviny

3 stehenní řízky
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce ajvaru
2 lžíce kvalitního kečupu
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce nasekaného medvědího česneku
hrnek vývaru nebo vody
dle chuti trochu smetany na zjemnění (nemusí být)
2-3 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zprudka orestujeme maso asi 2 minuty z každé strany a vytáhneme. Přidáme nakrájenou cibuli a po zesklovatění i nasekaný česnek.

  2. Zasypeme moukou, po orestování zalijeme vývarem. Přidáme ajvar, kečup a přivedeme k varu. Vrátíme maso a pomalu dusíme cca 20-25 minut do změknutí masa. Občas promícháváme.

  3. Ke konci přidáme medvědí česnek. Omáčku dochutíme solí nebo pepřem, můžeme zjemnit smetanou. Podáváme s těstovinami, rýži, noky, ale klidně i s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem