Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky je dokonalým spojením dvou oblíbených jídel do jednoho chutného pokrmu. Využití kuřecího masa z polévky jako základu dodává rizotu bohatou a plnou chuť, zatímco řapíkatý celer do něj přidává svěží nádech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 512 kJ / 1 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,67 g |
Tuky | 3,98 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,71 g |
Sacharidy | 223,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna vaříme s kořením a zeleninou do změknutí masa. Maso obereme a použijeme do rizota. Kuřecí vývar odložíme na později. (Můžeme využít na polévku, zamrazit, atd.)
Krok 2: Nadrobno nakrájený řapíkatý celer blanšírujeme, pak ho vložíme do oleje s nadrobno nakrájenou cibulkou a hráškem a vše do sklovita orestujeme.
Krok 3: Na takto připravený základ dáme na kostičky nakrájená rajčata, tři lžíce kečupu, zauzenou papriku a nadrobno nakrájené maso, které jsme obrali ze stehen.
Krok 4: Vše důkladně promícháme a přidáme rýži, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Rizoto prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmyg
Moje poznámka
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmyg
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 6 minutami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 30 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 44 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 2 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 2 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 9 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 13 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
zelenina,
rýže,
koření nové koření,
pepř,
celer řapíkatý,
rajče,
kečup sladký,
cibule,
hrášek mražený,
paprika sušená uzená,
olej olivový,
sůl
Komentáře (1)