Vepřové na kmíně
Recept ještě nebyl hodnocenMáte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 343 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22,00 g |
Sůl | 55,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Recept na poctivou sýrovou omáčku by neměl chybět v žádné domácnosti. Děti ji milují a s těstovinami chutná opravdu výtečně. Zužitkovat můžete zbytky sýrů v lednici a…
Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji…
Hledáte jednoduchý a chutný recept na krémovou, ale říznou česnečku? S křupavými krutonky opečenými na másle je jako dělaná na chladné dny, kdy potřebujete zahřát a…
Bůček semeleme do něj přidáme vejce a česnek. Velmi dobře promícháme a dokořeníme vegetou solí a pepřem. Celou hmotu dáme do tlačenkového sáčku a vaříme asi 1 hod.
Špagety s rajčatovou omáčkou se těší velké oblibě po celém světě. Každá rodina má svůj ověřený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme rychlou verzi boloňské…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Krkovice má své zastánce, ale i odpůrce. Pro jedny maso šťavnaté, pro druhé prostě kus flákoty. My vám přinášíme recept na jednoduché zpracování krkovice, které si…
Celer očistíme a nastrouháme na jemné nudličky, jako na bramboráky.Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, nastrouhaný sýr, petrželku a libeček nasekané nadrobno, vegetu…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Ráda se s vámi o recept podělím. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Kedlubny ve smetanové omáčce…
Naše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Skvělá možnost jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. S různými přílohami jsou nedílnou součástí našeho…
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Potřebujete připravit něco jednoduchého a rychlého? Doporučujeme sýrovou roládu. Lahodná kombinace plátkového sýra a náplně se šunkou či zeleninou rázem promění i běžnou…
Pokud máte chuť na dobré a rychlé jídlo, vyzkoušejte tyto fazole. Stačí osmažit cibulku, přidat nakrájené špekáčky, na chvíli povařit s fazolemi v tomatě, okořenit a…
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte…
Řízek nemusí být jen klasický plátek masa obalený v trojobalu. Vyzkoušejte řízky po cikánsku - maso nakrájené na nudličky s cibulí a v pikantním těstíčku. Během chvilky…
Chystáte se na oslavu a připravujete drobné pohoštění, které bude trochu pracnější, než obyčejná jednohubka? Pak určitě vyzkoušejte tyhle báječné košíčky z křehkého…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Variací na zeleninovou polévku existuje nespočet. Vždy můžete vzít, co máte zrovna po ruce a vykouzlit rychlou a jednoduchou polévku. U tohoto receptu přinášíme…
Polévka zvaná Kozí brada je hutná, jíškou zahuštěná polévka z hlávkového zelí a brambor. Opečenou klobásku můžete nahradit uzeným masem nebo slaninou. Místo vajíčka je…
Lehce pikantní, plná zeleninové chuti, v základu s moravským müsli. Taková je škvarková pomazánka s lečem a vajíčky, kterou můžete podávat jak na čerstvém chlebu, tak i…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 3. 12. 2023 23:11
Přidáno 3. 12. 2023 21:49
Přidáno 3. 12. 2023 19:16
Přidáno 3. 12. 2023 18:37
Přidáno 3. 12. 2023 15:00