
Cukeťák II
Recept ještě nebyl hodnocenPřerůstají vám cukety přes hlavu? Zahrádky se zbláznily a člověk má pocit, že stačí trochu zaspat a cukety se z malých krásek promění v obří palice. A pak přijde řada…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 343 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22,00 g |
Sůl | 55,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přerůstají vám cukety přes hlavu? Zahrádky se zbláznily a člověk má pocit, že stačí trochu zaspat a cukety se z malých krásek promění v obří palice. A pak přijde řada…
Máte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Připravené řízky velice malinko osolíme a naklepeme ve strouhance aby se strouhanka vtlačila do masa. Potom je namočíme v rozšlehaném vejci. Zprudka opečeme na pánvičce…
Špagety s rajčatovou omáčkou se těší velké oblibě po celém světě. Každá rodina má svůj ověřený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme rychlou verzi boloňské…
Chuťově výrazné brynzové pirohy jsou trošku složitější, takže začátečníci si na ně asi netroufnou. Jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou a uvařené, polité…
Mrkev oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, přilijeme vodu, dáme vegetu a vaříme do změknutí. Mezitím připravíme jíšku. Až je mrkev měkká, přimícháme jíšku a povaříme…
Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji…
Naše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Veškerou zeleninu je lépe nakrájet na „V“ kráječi na plátky, přidat koření a nechat asi 15 minut odležet. Potom přidáme ocet, promícháme a necháme přes noc v lednici…
Kuřecí křidélka omyjeme a vložíme do pekáčku.Připravíme marinádu. Smícháme olej, grilovací koření, sůl, vegetu, papriku a med. Vznikne tekutá marináda.Křidélka marinádou…
Plátky masa osušíme, nařízneme okraje a naklepeme.Poté obalíme ve směsi mouky a koření (na maso pořádně přimáčkneme).Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, poté…
Křupavé karbanátky z cukety voní česnekem a cibulkou a uvnitř nás překvapí nastrouhaný tvrdý sýr. Skvělé jsou servírované horké s bramborovou kaší, ale můžeme je také…
Vše pokrájíme na tenké nudličky a dáme na pár lžic olivového oleje podusit.Potom zeleninu zalijeme asi 4 l vody.Dochutíme Vegetou, česnekem, prostě podle vlastní chuti…
Nastrouháme oloupanou, jadérek zbavenou cuketu, cibuli, sýr a česnek. Přidáme nakrájené, uvařené uzené maso, hladkou mouku, olej a prášek do pečiva. Okořeníme solí,…
Cibuľu pokrájame na drobno a dáme smažiť na zohriatu masť. Keď sa osmaží do sklovita, pridáme mäso pokrájané na kocky. Posolíme, pridáme papriku, troška čierneho korenia…
Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou. Obalujeme v klasickém trojobalu,…
Na máslo si dáme na hrubo nastrouhaný kedluben, kdo chce a má pěkné listy, může přidat nakrájené i ty, jen trošku.Necháme trošku podusit a zalijeme troškou vody, jen ať…
Poctivé zeleninové placičky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z brambor, cukety či kapusty. Proč ale nezkusit něco nového? Například…
Cuketu jemně nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr,lisovaný česnek, vejce,sůl dle chuti (kdo dá vegetu osolí méně), pepř dle chuti, mouku, solamyl a strouhanku a dobře…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Řízek nemusí být jen klasický plátek masa obalený v trojobalu. Vyzkoušejte řízky po cikánsku - maso nakrájené na nudličky, cibule, pikantní těstíčko. Během chvilky…
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnak a chvilku restujeme.Potom přidáme mouku a uděláme světlou jišku.Ve vodě rozvarříme bujón, nalijeme na jišku a…
Potřebujete připravit něco jednoduchého a rychlého? Doporučujeme sýrovou roládu. Lahodná kombinace plátkového sýra a náplně se šunkou či zeleninou rázem promění i běžnou…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30