Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka
Použitím mražených polotovarů můžeme někdy vyřešit absenci závodního stravování, nebo prostě jen oběd, kdy se nám nechce vůbec nic dělat. Kombinace játrových knedlíčků a hub je sice nezvyklá, ale možná stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 626 kJ / 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 12,46 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Polévku plnou knedlíčků můžeme jíst průběžně při práci v ateliéru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2023 17:16
Merylas (moderátorka): Jasně, co dám do polévky vařit na začátku a vaří se to opravdu dlouho tak zeleninu vyndám než se rozpadne. Se zeleninou čerstvou si můžete pohrát v podobě kytiček z mrkve. Ukážu příště. Jako kluk jsem to viděl v Burdě. Nevím zda tento časopis ještě vychází. Možností je vskutku hodně. A případně před zamarazením zeleninu někdy rozmačkám vidličkou.
8. 7. 2023 16:22
Veronika.Hrozna: Já běžným způsobem udělám vývar, většinou dělávám z kuřecích sleletů a přidám třeba i jedno stehno, ať mám tochu víc masa. Dám sůl, koření, kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou (pokud je hezká), stroužek nebo dva česneku a libeček, třeba i stonek celeru a petržele. Vývar pozvolna táhnu docela dlouho, procedím a pak teprve přidám novou zeleninu, kořenovou většinou hrubě nastrouhanou, nebo i mraženou směs, co zrovna mám. Malou chvíli ještě povařím a u toho ji hned dochutím. Pokud Ti tam ta zelenina nevyhovuje, tak leda zamrazit samotný vývar a pak dodělat.
8. 7. 2023 13:45
Veronika.Hrozna: ahoja, chce to vybrat vhodnou polévku, třeba dršťkovou, gulášovou a pod. Zeleninové je opravdu vhodnější doma nemrazit.
8. 7. 2023 08:39
Merylas (moderátorka): Já se jen chci zeptat, jestli se ti ta zelenina ve vývaru daří zmrazit, protože mě se vždycinky nějak rozblemcá a nechutná dobře. Případně jak to krájíš a jak dlouho to vaříš, do poloměkka, nebo jak? Prorotože mě se to nedaří a taky bych ráda měla hotovou polévku, já mám doma polévkového fantoma! Projevilo se to, až jsem si ho neopatrně vzala.
8. 7. 2023 06:28
Merylas (moderátorka): Dobrý nápad, dělám to podobně a mrazím vakuované.
7. 7. 2023 09:36
Mně se dost osvědčilo pro případy kdy opravdu spěchám, polévky zamrazit. Mrazím pouze vývary a už hotové i se zeleninou, masem, nudlemi nebo noky či knedlíčky. Používám jak jednoporcové krabičky, tak i dvouporcové, takže z mrazničky vyjmu přesnou dávku, kolik právě potřebuji. Krabičku pak dám do MT a nebo poliju troškou horké vody, aby se obsah uvolnil od stěn. Dám do hrnce, opět přidám jen malinko vody a už nechám rozehřívat na sporáku.
7. 7. 2023 09:08
Chlebajez: díky za pěknou fotografii!
5. 7. 2023 10:03
Tento recept je tak..."na hraně" - snad každý z nás někdy sáhne po polotovaru, ale neměli bychom k tomu ostatní tak okatě vybízet. Nápad je hodně dobrý, jen chci poprosit o přidání fotografie hotové polévky v talíři (misce). U receptu by vždy mělo být foto hotového jídla.
Tuto fotku skryji a pak ji obnovíme
Tuto fotku skryji a pak ji obnovíme
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 5 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 16 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 58 minutami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 1 hodinou
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 4 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 4 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 4 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 5 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vejce na obláčku: Lehoučkou snídani z jedné ingredience zvládne i začátečník
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Další recepty
Suroviny: knedlíčky játrové, petržel, mrkev, celer, cibulka, houby sušené, vejce, pepř mletý, sůl, olej chili, cibule
Vaříme v ateliéru - knedlíčková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6l1Y
8 názorů