Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Sladké a šťavnaté broskve jsou ideální na přípravu džemu. Ten můžeme připravit na dva způsoby. Jednu část ochutíme výrazněji - přidáme rum a skořici, druhá část bude jemnější, provoněná příjemnou vůní levandule.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 689 kJ / 9 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,20 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 2 220,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve očistíme, vyjmeme pecky a nakrájíme je na malé kousky. Rozdělíme je na poloviny a vložíme do dvou hrnců. Do jednoho přidáme celou skořici, do druhého levanduli.
Krok 2: Do každého hrnce přidáme 1 lžičku kyseliny citronové, přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut.
Krok 3: Když ovoce pustí šťávu, přidáme do obou hrnců Gelfix s troškou cukru, přivedeme opět k varu a vmícháme stejnoměrně zbylý cukr. Vše vaříme ještě asi 3-5 minut.
Krok 4: Do hrnce se skořicí zamícháme rum, vyjmeme celé skořice a džem rozmixujeme.
Krok 5: Část s levandulí také rozmixujeme.
Krok 6: Džemy plníme do čistých vyvařených sklenic, otřeme jim hrdla a po uzavření otočíme na 30 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 30. 8. 2024 12:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpLl
Moje poznámka
Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpLl
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 3 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 15 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 17 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
RabaRoman před 3 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 3 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 2 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 2 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 3 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 16 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 19 hodinami
Suroviny:
broskve,
cukr krupice,
kyselina citronová,
gelfix,
skořice celá,
rum,
levandule
Komentáře