Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový džem s levandulí a se skořicí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Sladké a šťavnaté broskve jsou ideální na přípravu džemu. Ten můžeme připravit na dva způsoby. Jednu část ochutíme výrazněji - přidáme rum a skořici, druhá část bude jemnější, provoněná příjemnou vůní levandule.

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 689 kJ /
9 248 kcal
Bílkoviny51,20 g
Tuky4,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy2 220,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve očistíme, vyjmeme pecky a nakrájíme je na malé kousky. Rozdělíme je na poloviny a vložíme do dvou hrnců. Do jednoho přidáme celou skořici, do druhého levanduli. Krok 2: Do každého hrnce přidáme 1 lžičku kyseliny citronové, přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut. Krok 3: Když ovoce pustí šťávu, přidáme do obou hrnců Gelfix s troškou cukru, přivedeme opět k varu a vmícháme stejnoměrně zbylý cukr. Vše vaříme ještě asi 3-5 minut. Krok 4: Do hrnce se skořicí zamícháme rum, vyjmeme celé skořice a džem rozmixujeme. Krok 5: Část s levandulí také rozmixujeme. Krok 6: Džemy plníme do čistých vyvařených sklenic, otřeme jim hrdla a po uzavření otočíme na 30 minut dnem vzhůru.

TIP: Jak vyvařit sklenice na zavařování

Zveřejněno 30. 8. 2024 12:01

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový džem s levandulí a se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpLl

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový džem s levandulí a se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpLl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
broskve, cukr krupice, kyselina citronová, gelfix, skořice celá, rum, levandule

Přidat fotografie receptu