Broskvové šátečky se skořicí

recepty73 Kuchař: recepty73

Moučníky , Záviny, rolády 3 názory

Suroviny

Množství dle chuti:
listové nebo plundrové těsto
broskve oloupané a bez pecek (mimo sezónu lze i kompotované)
skořice mletá
rozšlehané vejce
skořicový nebo vanilkový cukr
moučkový cukr - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným vejcem, na pomyslnou jednu polovinu čtverce posadíme na menší kusy trochu pokrájených oloupaných broskví, které maličko ochutíme mletou skořicí, a přes které přeložíme druhou část těsta.

  2. Kapsičky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, zlehka potřeme vejcem, posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova.

  3. Recept není převratným objevem, zato je velmi rychlý, prudce žravý a navíc máme většinou vše potřebné doma po ruce. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvové šátečky se skořicí

  • Tarrica Tarrica

    Tak včera vyzkoušeny z kompotu- pod broskev jsem dala směs mandlové mouky a skoř.cukru/ přestože byly okapané,klouzaly a díky podsýpce držely/. Ideální rychlý a moc dobrý,lehký zákusek :yes:

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Tarrica: ...díky:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Tarrica Tarrica

    Moc dobrý nápad :-) plechovky broskví mám vždy doma a listové těsto/už vyválené s peč.papírem/ neustále v lednici.Většinou udělám jen s nutelou nebo naslano-co dům dal- to když se ohlásí nečekaná návštěva.
    Toto mě zatím nenapadlo- díky za inspiraci.:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo