Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Sladké a šťavnaté broskve jsou ideální na přípravu džemu. Ten můžeme připravit na dva způsoby. Jednu část ochutíme výrazněji - přidáme rum a skořici, druhá část bude jemnější, provoněná příjemnou vůní levandule.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 689 kJ / 9 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,20 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 2 220,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve očistíme, vyjmeme pecky a nakrájíme je na malé kousky. Rozdělíme je na poloviny a vložíme do dvou hrnců. Do jednoho přidáme celou skořici, do druhého levanduli.
Krok 2: Do každého hrnce přidáme 1 lžičku kyseliny citronové, přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut.
Krok 3: Když ovoce pustí šťávu, přidáme do obou hrnců Gelfix s troškou cukru, přivedeme opět k varu a vmícháme stejnoměrně zbylý cukr. Vše vaříme ještě asi 3-5 minut.
Krok 4: Do hrnce se skořicí zamícháme rum, vyjmeme celé skořice a džem rozmixujeme.
Krok 5: Část s levandulí také rozmixujeme.
Krok 6: Džemy plníme do čistých vyvařených sklenic, otřeme jim hrdla a po uzavření otočíme na 30 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 30. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpLl
Moje poznámka
Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpLl
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Vendy007 před 14 minutami
Milčiny macešky
Lenka95 před 41 minutami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 44 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 50 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 58 minutami
Café latte
nadihacek před 1 hodinou
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 1 hodinou
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 1 hodinou
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 2 hodinami
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 2 hodinami
Suroviny:
broskve,
cukr krupice,
kyselina citronová,
gelfix,
skořice celá,
rum,
levandule
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.