Květák po polsku
Tento jednoduchý recept pochází z polské kuchyně. Stačí pár obyčejných surovin a během chvilky je proměníme v lahodné jídlo. Uvařený květák stačí posypat voňavou smaženou strouhankou, kousky vařených vajec a polít rozpuštěným máslem.
Postup přípravy
Krok 1: Květák očistíme a opláchneme. Rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
Krok 2: Mezitím uvaříme vejce natvrdo, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 3: V pánvi rozpustíme polovinu másla a dozlatova na něm osmažíme strouhanku.
Krok 4: Uvařený květák rozdělíme na talíře a posypeme osmaženou strouhankou. Doplníme vejci a pokapeme zbylým máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák po polsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82XA3
Moje poznámka
Květák po polsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82XA3
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 5 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 8 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 10 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 10 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 12 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 13 hodinami
Suroviny:
květák,
vejce,
máslo,
strouhanka,
sůl,
petrželka
Komentáře (2)