Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to ľahká, dobrá večera.

Uvarený karfiol je možno posypať aj na masle opraženou strúhankou s práškovým cukrom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

13. 8. 2020 20:12

casino: :-K Ďakujem.

casino

13. 8. 2020 16:01

Dnes byly qětákové hody:-D
Z části květu byla polévka :yes: (byste nevěřili, kolik zde rcp bez osmažené cibulky:-O
Hl. jídlo byl karfiol s opečenou strouhankou a máslem:yes::yes:
A dezert byl podle bodu 2 postupu - strašná dobrota:yes::yes::yes::-K

tejaja

21. 3. 2017 08:40

tomicek: Áno, aj tú tvoju verziu sme robili. Mám ju c poznámke. A obe sme ako deti milovali. Karfiol nie je iba vyprážaný. ;-)

tejaja

21. 3. 2017 08:39

casino: Vložte, prečo nie ? ;-)

casino

21. 3. 2017 00:06

tomicek:
Jako naši předkové se snažím vařit podle sezonních potravin a doba květáku teprve nastane :-) leč díky za otevření tohoto neobvyklého receptu :yes: připomněl mi totiž rcp na "Maso na salku" :-D
No, za pár dní až bude Apríla, tak sem rcp, nejen pro srandu králíkům, vložím . :-8:-):-D

tomicek

20. 3. 2017 22:09

Recept vypadá zajímavě a určitě zdravější než cokoliv jiného (pokud to nepřeženeme s cukrem :-) ) Přeci jiný kraj jiný mrav, každý máme chuťové buňky na něco jiného... Babička mi třeba dělávala květák posypaný osmaženou strouhankou a polévaný máslem. A bylo to moc dobré.

tejaja

14. 7. 2014 08:06

Irule: Irenka, ďakujem za komentár a peknú fotku. ;-):-8

Irule

13. 7. 2014 20:52

:yes: Protože mě tato zvláštní kombinace zaujala, musela jsem vyzkoušet. A nemůžu jinak než poslat šestý bod :yes:. Opravdu mi to chutnalo i dceři. Děkuji Terezko za zvláštní dobré jídlo :-p:-):-K

tejaja

10. 7. 2014 09:41

casino::-) Máte pravdu, možno je to tým, že nech je česká a slovenská kuchyňa príbuzná, sú rozdiely veľké. Ale aj v rámci Slovenska. U nás na na Šariši sa varí úplne inak, ako na západe alebo strede Slovenska. A napriek tomu, že kedysi bolo prasiatko v každom dome a zabíjalo sa 2x do roka, základom ostala doteraz zelenina na akýkoľvek spôsob a bôčikom sa nikomu nezavďačím. Ak mäso, tak chudé, žiadne omáčky a masnoty. U nás nemajú chlapi problém jesť zeleninu, akúkoľvek a na akýkoľvek spôsob, samozrejme, nie rozmlácanú, musí byť taká, aká má byť, chrumkavá.
A konkrétne tento recept na karfiol je veľmi starý.
Inak, povznášam sa nad reakcie ľudí, ktorí bez vyskúšania hania. Pravdaže nie každému všetko chutí, ale odsudzovať niečo len preto, lebo ja to nepoznám alebo sa mi to nezdá, je podľa mňa trápne. Ja sa tiež nevyjadrujem pohŕdavo nad jedlami, ktoré nie sú podľa môjho gusta, pretožie viem, že niekomu to chutí. Ale to je už o inom. ;-)

casino

10. 7. 2014 09:21

tejaja:
Těžko je býti doma prorokem;-)
Dovolil jsem si, už před lety, šířit slávu vašeho rcp.
A jak jsem dopad?
No, podobně jako vy zde!
Někteří z nás zkrátka nejsou schopni povznésti se nad neobvyklou, jim nepředstavitelnou kombinaci ingrediencí...
Holt, asi to naše národy podědily po "Frantovi Procházkovi", který si prý na jídlo moc nepotrpěl...:-))
Škoda:-//
http://www.labuznik.cz/recept/kvetak-s-kakaem-pra-...

tanika

26. 10. 2010 08:15

prezerám recepty s karfiolom.... a fíha.... takýto prekvapivý... nikdy som sa s takým vo svojom okolí nestretla....a tiež som z východu... asi príliš na sever...

BrazilAngel

12. 11. 2008 07:16

To vám tedy závidím, já bych toho svého čmuchálka neoblafla...:-/

spagetka

6. 11. 2008 14:45

Ale to jo. jenže Maris, když mu něco chutná, co je fakt neobvyklé, tak se neshodí, že jo - to je mužská ješitnost. Protože nejdřív prohlásil, že tenhle blaf mu nesmí na stůl. Pak ochutnal ..a ..mlčel. Pak řek - tak to teda udělej no, ale já o tom nic nevím :-D:-D a pak že ti mužský nejsou občas z úplně jiného vesmíru a z jiného prostoru ...;-)No jo, taky bychom se bez jejich logiky asi nudily ;-)

maris

6. 11. 2008 14:00

spagetka: :-)):-)) tak to by u nás neprošlo, mám zvědavého manžela, který chce vědět, co jí:-// Nebo, že by se bál, abych ho neotrávila ? :-O:-D:-)):-))

spagetka

6. 11. 2008 13:24

Maris - nic, prostě nejmenovat, udělat, postavit před něj. :-D:-D, uznávám, že je to konina na entou, ale funguje to.:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květák recepty recepty z kvetaku sladký květák květák kakao recept recept z květáku kvetak recept kvetak s kakaom recepty s květákem květák korpus kvetak jak ho nezname kvetak po slovensku karfiol recept kakao kvĕták recept neobvyklý květák recept na dobrá večera recept kakao recepty květák

Suroviny: květák, sůl, máslo, kakao, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Květák s kakaem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkk4