

Květák s kakaem
Suroviny
- 1 květák
- sůl
- máslo
- kakao
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
Celý nerozobraný karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, ale tak, aby zostal chrumkavý, nerozpadajúci sa. Necháme otiecť a udržiavame v teple.
Polejeme roztopeným maslom, posypeme kakaom a bohato posypeme práškovým cukrom.
Poznámka od kuchařky
Je to ľahká, dobrá večera.
Uvarený karfiol je možno posypať aj na masle opraženou strúhankou s práškovým cukrom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák s kakaem
-
casino:
Ďakujem.
-
Dnes byly qětákové hody
Z části květu byla polévka(byste nevěřili, kolik zde rcp bez osmažené cibulky
Hl. jídlo byl karfiol s opečenou strouhankou a máslem
A dezert byl podle bodu 2 postupu - strašná dobrota -
tomicek: Áno, aj tú tvoju verziu sme robili. Mám ju c poznámke. A obe sme ako deti milovali. Karfiol nie je iba vyprážaný.
-
casino: Vložte, prečo nie ?
-
tomicek:
Jako naši předkové se snažím vařit podle sezonních potravin a doba květáku teprve nastaneleč díky za otevření tohoto neobvyklého receptu
připomněl mi totiž rcp na "Maso na salku"
No, za pár dní až bude Apríla, tak sem rcp, nejen pro srandu králíkům, vložím . -
Recept vypadá zajímavě a určitě zdravější než cokoliv jiného (pokud to nepřeženeme s cukrem
) Přeci jiný kraj jiný mrav, každý máme chuťové buňky na něco jiného... Babička mi třeba dělávala květák posypaný osmaženou strouhankou a polévaný máslem. A bylo to moc dobré.
-
Irule: Irenka, ďakujem za komentár a peknú fotku.
-
Protože mě tato zvláštní kombinace zaujala, musela jsem vyzkoušet. A nemůžu jinak než poslat šestý bod
. Opravdu mi to chutnalo i dceři. Děkuji Terezko za zvláštní dobré jídlo
-
casino:
Máte pravdu, možno je to tým, že nech je česká a slovenská kuchyňa príbuzná, sú rozdiely veľké. Ale aj v rámci Slovenska. U nás na na Šariši sa varí úplne inak, ako na západe alebo strede Slovenska. A napriek tomu, že kedysi bolo prasiatko v každom dome a zabíjalo sa 2x do roka, základom ostala doteraz zelenina na akýkoľvek spôsob a bôčikom sa nikomu nezavďačím. Ak mäso, tak chudé, žiadne omáčky a masnoty. U nás nemajú chlapi problém jesť zeleninu, akúkoľvek a na akýkoľvek spôsob, samozrejme, nie rozmlácanú, musí byť taká, aká má byť, chrumkavá.
A konkrétne tento recept na karfiol je veľmi starý.
Inak, povznášam sa nad reakcie ľudí, ktorí bez vyskúšania hania. Pravdaže nie každému všetko chutí, ale odsudzovať niečo len preto, lebo ja to nepoznám alebo sa mi to nezdá, je podľa mňa trápne. Ja sa tiež nevyjadrujem pohŕdavo nad jedlami, ktoré nie sú podľa môjho gusta, pretožie viem, že niekomu to chutí. Ale to je už o inom. -
tejaja:
Těžko je býti doma prorokem
Dovolil jsem si, už před lety, šířit slávu vašeho rcp.
A jak jsem dopad?
No, podobně jako vy zde!
Někteří z nás zkrátka nejsou schopni povznésti se nad neobvyklou, jim nepředstavitelnou kombinaci ingrediencí...
Holt, asi to naše národy podědily po "Frantovi Procházkovi", který si prý na jídlo moc nepotrpěl...
Škoda
http://www.labuznik.cz/recept/kvetak-s-kakaem-pra-... -
prezerám recepty s karfiolom.... a fíha.... takýto prekvapivý... nikdy som sa s takým vo svojom okolí nestretla....a tiež som z východu... asi príliš na sever...
-
To vám tedy závidím, já bych toho svého čmuchálka neoblafla...
-
Ale to jo. jenže Maris, když mu něco chutná, co je fakt neobvyklé, tak se neshodí, že jo - to je mužská ješitnost. Protože nejdřív prohlásil, že tenhle blaf mu nesmí na stůl. Pak ochutnal ..a ..mlčel. Pak řek - tak to teda udělej no, ale já o tom nic nevím
a pak že ti mužský nejsou občas z úplně jiného vesmíru a z jiného prostoru ...
No jo, taky bychom se bez jejich logiky asi nudily
-
spagetka:
tak to by u nás neprošlo, mám zvědavého manžela, který chce vědět, co jí
Nebo, že by se bál, abych ho neotrávila ?
-
Maris - nic, prostě nejmenovat, udělat, postavit před něj.
, uznávám, že je to konina na entou, ale funguje to.