Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak snadno a rychle oloupat uvařené vejce? Máme pro vás jednoduchý trik
Zdroj: Unsplash

Vajíčka jsou základní surovinou v každé kuchyni, nazýváme je superpotravinou pro jejich prospěšný obsah živin. Vejce můžeme připravit na různé způsoby. Poradíme vám, jak je uvařit, aby se daly dobře loupat.

Jistě jste se už někdy setkali při přípravě vařených vajec s nějakým zádrhelem při loupání skořápky. Častá je situace, kdy se skořápka k vejci přilepí a jeho oloupání se tím značně ztíží. Poradíme, jak vejce uvařit, aby šlo oloupat snadno a rychle.

Jak uvařit vejce

V tomto postupu se dozvíte, jak správně uvařit vejce, aby se skořápka lehce oddělila od bílků:

  1. Důležitým prvním krokem je poklepat vejce na širším konci, abychom rozbili skořápku a prorazili vzduchovou bublinu.
  2. Poté vejce ponoříme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 9 minut.
  3. Uvařená vajíčka nyní musíme prudce zchladit studenou vodou po dobu 1–2 minut. Bílek se díky tomuto kroku uvnitř smrští a odlepí od skořápky.
  4. Zchlazená vejce nyní vždy po jednom vložíme do plastové krabičky s trochou studené vody, uzavřeme víčkem a řádně protřepeme. Skořápka začne praskat a samovolně se odlupovat.

Vánoční čas hodování se rychle blíží, můžete si připravit i tyto báječné chlebíčky se salátem a vejcem podle názorného videoreceptu pro sebe či návštěvu. Přejeme dobrou chuť.

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky