Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy patří mezi klasické suroviny české kuchyně. Mají velký podíl vlákniny a mnoho vitamínů, proto určitě stojí za to zařadit je do našeho jídelníčku. Ochutnejte je s hráškem a hlívou a jistě si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krupky propláchneme, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, než změknou. Pak je slijeme a hned propláchneme studenou vodou. Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a poté i na kousky nakrájenou hlívu. Krok 3: Přidáme na plátky nakrájený česnek, špetku tymiánu a dochutíme solí a pepřem. Promícháme s krupkami. Krok 4: Mražený hrášek propláchneme pod vroucí vodou a vmícháme do jídla. Krok 5: Podáváme se salátovými lístky.

TIP: Do čeho se hodí kroupy

Zveřejněno 2. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupy s hráškem a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAPp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupy s hráškem a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAPp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krupky, sádlo, cibule, hlíva ústřičná, česnek, tymián, sůl, pepř mletý, hrášek mražený,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu