"Gulášovka" s kroupami
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 522 kJ / 1 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,02 g |
Tuky | 68,32 g |
Vláknina | 16,94 g |
Cholesterol | 138 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 109,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2024 07:18
Dned jsem uvařila. Polévka moc dobrá. Díky!
31. 3. 2023 11:52
Gregusa: Co já vím tak jsou č.7 a č.10..
31. 3. 2023 11:49
Mám také poznámku k těm kroupám. Tak nějak nevím co si mám představit pod drobnějšími kroupami.
Já znám jen dva druhy krup, zabijačkové a lámanku (tzv. trhané krupky). V prvém případě je dobré kroupy den předem namočit, protože se dost dlouho musí vařit. V druhém případě se krupky mohou vařit hned jak je uvedeno v receptu a také tu polévku zahustí.
No, ale z fotky je zřejmé, že se spíš jedná o ty první zbijačkové, ale nevšiml jsem si, že by byly k dostání v různých velikostech.
Já znám jen dva druhy krup, zabijačkové a lámanku (tzv. trhané krupky). V prvém případě je dobré kroupy den předem namočit, protože se dost dlouho musí vařit. V druhém případě se krupky mohou vařit hned jak je uvedeno v receptu a také tu polévku zahustí.
No, ale z fotky je zřejmé, že se spíš jedná o ty první zbijačkové, ale nevšiml jsem si, že by byly k dostání v různých velikostech.
31. 3. 2023 09:04
JosefZeravicky: Dovolil bych si poznamku k navrhu vareni krup zvlast. Rovnez jsem jeste nevaril, ale domnivam se, ze kroupy varene v polevce prave umozni jeji zahusteni. Pokud budou vareny zvlast a navic jeste trochu orestovany nedojde nejspise k zahusteni polevky a bude treba ji trochu zahustit (pokud na to nebudou stacit brambory )
Jinak ale kroupy urcite pres noc. Asi vyzkousim oboje
Jinak ale kroupy urcite pres noc. Asi vyzkousim oboje
17. 1. 2022 11:26
DOBRÝ DEN,
recept je zajímavý, někdy vyzkouším, jen podle mojich gurmánských zkušenosti brambory krájím na takové kostky, aby se mohly na lžíci hned jíst, neb při ,,menšení,, na talíři může nastat zejména pro děti, a stejně tak i uzenin, či mas. Předpokládám, že tento guláš je na ,,lžičku,, nikoliv takzvaně vidličku. Při koupi uzenin dávám výhradně přednost těm, co jsou v přírodním střevě, neb ty ,,papírové,, se sice dobře opékají, ale na guláš jsou naprosto nevhodné.
Ještě ohledně krup, tady bych kroupy namočil přes noc a poté je uvařil zvlášť, neb si myslím, že by mi ,,neodebrali,, krásnou vůni a chuť všeho ale naopak by tam přinesli ,,moukovou,, , nepřesmaženou chuť. Navíc bych tyto kroupy po uvaření lehce osmahl na sádle do lehkého křupava, což by přineslo zpestření chuťi . Ale to je jen můj návrh, kterým si podobnou ,,gulášovku,, vždy spestřuju, neb pro svoju představu chutě není mi líto mít gurmánský požitek v plném ,,bišu,,
Joooo, a protože jsme česnekoví, tak česnek utřeme a dáváme jen na posledních pár minut závěrečního varu.
Jsem velmi rád, že takové recepty jsou bezva inspirací ke každodenní přípravě jídel a také mně těší, že komentáře knim jsou na seriózní a i odborné úrovni, na rozdíl od různách internetových hrubých až vulgárních kendalistů.
,,toš tak,,
recept je zajímavý, někdy vyzkouším, jen podle mojich gurmánských zkušenosti brambory krájím na takové kostky, aby se mohly na lžíci hned jíst, neb při ,,menšení,, na talíři může nastat zejména pro děti, a stejně tak i uzenin, či mas. Předpokládám, že tento guláš je na ,,lžičku,, nikoliv takzvaně vidličku. Při koupi uzenin dávám výhradně přednost těm, co jsou v přírodním střevě, neb ty ,,papírové,, se sice dobře opékají, ale na guláš jsou naprosto nevhodné.
Ještě ohledně krup, tady bych kroupy namočil přes noc a poté je uvařil zvlášť, neb si myslím, že by mi ,,neodebrali,, krásnou vůni a chuť všeho ale naopak by tam přinesli ,,moukovou,, , nepřesmaženou chuť. Navíc bych tyto kroupy po uvaření lehce osmahl na sádle do lehkého křupava, což by přineslo zpestření chuťi . Ale to je jen můj návrh, kterým si podobnou ,,gulášovku,, vždy spestřuju, neb pro svoju představu chutě není mi líto mít gurmánský požitek v plném ,,bišu,,
Joooo, a protože jsme česnekoví, tak česnek utřeme a dáváme jen na posledních pár minut závěrečního varu.
Jsem velmi rád, že takové recepty jsou bezva inspirací ke každodenní přípravě jídel a také mně těší, že komentáře knim jsou na seriózní a i odborné úrovni, na rozdíl od různách internetových hrubých až vulgárních kendalistů.
,,toš tak,,
17. 1. 2022 09:42
moc pěkný recept i foto - zkusila jsem a byla skvělá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Právě bylo uvařeno:
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 16 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 21 minutami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 2 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 8 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 9 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 11 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 13 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 14 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kroupy recepty top recepty kroupy kroupy recept kroupy hrách recepty houbová polévka s kroupy kroupy v receptech gulašovka recept kroupy gulášovka z párkov a krúp
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, česnek, kroupy, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sádlo, vývar masový, kmín celý, pepř, sůl, majoránka, chilli
"Gulášovka" s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZBl
6 názorů