
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 643 kJ / 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky…
Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma.…
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší…
Přerůstají vám cukety přes hlavu? Zahrádky se zbláznily a člověk má pocit, že stačí trochu zaspat a cukety se z malých krásek promění v obří palice. A pak přijde řada…
Na zahradě rostou další a další cukety a už opravdu nevíme, co z nich vymyslet? Můžeme vyzkoušet topinkovou směs podle tohoto receptu. Snadno ji zavaříme a když ji v…
Obalovaná a smažená zelenina, včetně patizonu, je všeobecně velice oblíbená. Křupavý obal ukrývá měkkou a šťavnatou zeleninu. Místo smažení poslední dobou získává na…
Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata.…
Zapečené lasagne nám zaberou více času, ale výsledek stojí za to. Připravíme masovou směs s rajčaty a ochucený bešamel, vše navrstvíme do pekáčku, posypeme strouhaným…
Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní…
Do slaného koláče spotřebujeme i starší, přerostlé plody cuket. Koláč voní anglickou slaninou, česnekem a sýrem, ale můžeme do něj přidat podle chuti to, co máme zrovna…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Cuketové lodičky, jak jim s oblibou říkají děti, jsou velmi jednoduché na přípravu. Cuketa se naplní pikantní směsí z mletého masa, posype se sýrem a zapeče. Maso…
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Zeleninové zavařeniny se stále těší velké oblibě. Pokud máte v létě přebytky cukety, určitě si připravte pár skleniček zavařených, velmi chutných, cuket. V zimě je potom…
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Omyté, osušené plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Lehce posypeme smíchanou paprikou…
Kuřecí čína je klasika, kterou nikdy nic nezkazíte. Kuřecí maso, zelenina, houby a koření dohromady tvoří perfektní kombinaci. Recept je jednoduchý a rychlý, tudíž ho…
Buřty na pivu, to je pivní pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Perfektní kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva, si…
V sezoně čerstvé zeleniny je velmi výhodné její přebytky zpracovat sterilací na různé pochoutky, které využijeme v zimním období, až bude zelenina nekvalitní nebo drahá.…
Kdekdo by mohl říct, že hrachová kaše není žádná věda. Ano, není. Ale většině z nás nechutná, protože si ji pamatujeme jako nevzhlednou hmotu, kterou nám servírovali v…
Krkovička se výborně hodí na grilování - je totiž pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle chutná i po upečení v troubě. Plátky masa ochutíme česnekem,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 14. 8. 2022 09:47
Přidáno 13. 8. 2022 20:11
Přidáno 13. 8. 2022 17:17