Liptovská brynzová pomazánka
Brynzové halušky zná snad každý. Tento slovenský ovčí sýr lahodné chuti můžete využít také do pomazánky, která se hodí nejen ke svačině, ale také na chlebíčky. Pomazánka se skvěle hodí také k pivu.
Postup přípravy
Krok 1: Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo.
Krok 2: Do mísy dáme brynzu, tvaroh, jogurt a změklé máslo. Osolíme, opepříme a vyšleháme do jemné pěny.
Krok 3: Pomazánku nijak nekořeníme, protože bryndza má svoji specifickou chuť.
Krok 4: Mažeme na chleba nebo pečivo a zdobíme zeleninou.
Zveřejněno 13. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovská brynzová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73O8B
Moje poznámka
Liptovská brynzová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73O8B
Nejnovější recepty
Švestkové chutney
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 13 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 44 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 1 hodinou
Borůvkové řezy
Luciksch před 1 hodinou
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Formanova před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 2 hodinami
Niva v bramboráku
kimlo před 5 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 6 hodinami
Nejlepší bublanina
skapaju před 6 hodinami
Suroviny:
brynza,
tvaroh plnotučný,
jogurt bílý,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
rajče,
okurka čerstvá,
vejce,
cibulka jarní,
pečivo
Komentáře (2)