Liptovská pomazánka

maris Kuchařka: maris

Pomazánky 24 názorů

Suroviny

250 g tučného tvarohu
50 g másla
1 sladkokyselá okurka
1 lžíce kaparů
2 ančovičky
1 lžíce plnotučné hořčice
drcený kmín
sladká paprika
sůl
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s hořčicí, kmínem, paprikou a solí. Kapary, okurku a ančovičky jemně nakrájíme, přidáme spolu s tvarohem k máslu a vše promícháme.
    Mažeme na chleba a hustě sypeme pažitkou.

Poznámka

Inspirace : Kluci v akci - Vídeňská II

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 84 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Liptovská pomazánka

  • Jana Pá Jana Pá

    Neznám, ale ráda vyzkouším:yes:;-),:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásné ingredience v chutné pomazánce;-):-p:yes::yes: vyzkoušíme, jen co suroviny dokoupíme;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    AA: tak se dělá ve Vídni;-):-)

    Odpovědět

  • AA AA(neregistrovaný)

    ... ančovičky a kapary ... do "Liptovskej pomazánky" ako stvorené .... Ančovičky vylovenéz Liptovskej Mary. Kapary z podtatransekj úrody ...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pomazánku znám, dělala ji už mamka, takže :-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: taky mám ráda kapary, jak jsem k nim jednou čichla,už je to napořád, ančovičky musím někde sehnat, líbila se mi teď marináda s pořadu "na grilu" s ančoviček atd.:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka:Zapoměla jsi kmín ,ovšem celý nedrcený.:-D

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    magdalenka: to mě ani ve snu nenapadlo, že bys to myslela zle;-):-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris:ja som to nemyslela zle, nechcem tu byť za múdru...len som zvyknutá na LiptOv, liptOvské, atď...

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    magdalenka: máš pravdu, opravila jsem to, i když tato není z bryndzy jako ta pravá:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris:som presvedčená, že je to zle preložené, tí Rakušáci to prevzali od nás...liptovské syry sa predávali po celej monarchii. Veď poznáš naše-vaše dejiny. ;-)
    pozri, čo som našla:
    Liptauer je nemecký názov pre bryndzovú pomazánku, pôvodne zrejme označoval čistú bryndzu dovážanú do Viedne z Liptova - po nemecky Liptau. Najväčšiu popularitu má v Rakúsku, najmä v jeho východnej časti, kde je bežne dostupný v obchodoch, či ako stolová lahôdka podávaná s chlebom k vínu a pivu. Liptauer je vlastne slovenský šmirkáš, alebo pod oficiálnym menom známa bryndzová pomazánka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo. Pravý šmirkáš má mať naoranžovatelý vzhľad a mierne štipľavú chuť. Dnešný rakúsky Liptauer sa postupne vzďaluje od pôvodnej receptúry, kedže sa vyrába z kravského mlieka a sú do neho pridávané rôzne "nové" prísady ako tuniak apod.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    magdalenka: Magdi já nevím, v Kluci v akci to je LiptAvská, je ale možné, že to je špatně přeloženo. Německy to uvádí jako Liptauer Aufstrich.:-)
    Všem vám děkuju za milé komenáře;-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nemá to byť liptOvská?
    Chcela by som mať také krásne fotky ako ty...možno keď budem veľká.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky jsem koukala, vypadá to dobře :-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tvarohová pomazánka kluci v akci pomazánka z ančoviček ančovičky recept vajíčková pomazánka kluci v akci liptavska pomazanka ančovičky pomazánka recept na liptovskou pomazánku ančovičky recepty pomazánka liptauer recepty z ančoviček pomazánky z ančoviček kluci v akci tvarohová pomazánka liptavská pomazánka recept pomazanka z tvarohu pomazánka s fenyklem liptovskapomazanka pomazankaliptovska pomazánka ančovičky pomazánka s ančovičky liptonská pomazánka

Zapomněl/a jsem heslo