
Americké okurky
Recept ještě nebyl hodnocenMáte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte, co s nimi? Pojďte vyzkoušet rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 58 kJ / 14 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,05 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 1,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte, co s nimi? Pojďte vyzkoušet rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Slavný šopský salát pochází z Bulharska a je velmi oblíbeným letním jídlem i v celé střední Evropě. Jednoduchý, z několika málo surovin, a přece tak výborný! Pak už jen…
Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou.Na dno 5 l láhve dáme omyté listy cca 4-5 kusů.Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka.Potom…
"Znojemské okurky", to je vyhlášený pojem mezi nakladačkami. Tento nálev a způsob zavařování okurek se mu snaží přiblížit - vyzkoušejte, ochutnejte a snad se k němu…
Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev,…
Kvašáky jsou oblíbenou pochoutkou vrcholícího léta. Mnoho lidí si myslí, že vyrobit dobré kvašáky je umění. Právě naopak, je to velmi snadné! Připravíme je z…
Okurku oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme z ní měkký střed. Poté okurku nakrájíme na menší, tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka, salát natrháme na…
Někdy máme prostě neodolatelnou chuť na takové ty klasické retro recepty. Pokud se vám dostane do ruky kvalitní gothaj salám, zkuste z něj připravit sloní žrádlo.…
Oblíbená konzevace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu, a po několka dnech si již…
Tortilly patří mezi velmi oblíbené moderní rychlovky, které nás často zachrání, když máme hlad, ale nemáme prostor na vaření. Rychle osmahnout maso, přihodit čerstvou…
Nakrájíme rajčata a okurku na kostičky. Cibule nakrájíme na jemno, a natrháme omytý salát.Smícháme ingredience na dressing. Všechny ingredience na salát dáme do mísy,…
Všechny suroviny nakrájíme na půlměsíčky a nacpeme do láhví.Zalijeme vlažným nálevem a povážeme celofánem.Musí se nechat alespoň 14 dní uležet. Pak už můžeme ochutnávat.…
Nezapomenutelná retro dobrota, která se těší velké oblibě dodnes, to je salámová pomazánka. Připravenou ji máte raz dva a surovin budete potřebovat jen pár. Není to…
Dobře omyté a osušené okurky nakrájíme na kolečka do velké mísy. Zasypeme dvěma lžícemi soli, promícháme a necháme 3 hodiny vypotit. Slijeme všechnu vodu a k okurkám…
Domácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají…
Okurku nakrájíme na kolečka, stejně tak cuketku, cibule na půlměsíčky, česnek rozmáčkneme a nasekáme, rajčata přepůlíme a nakrájíme napříč na plátky. Papriku nakrájíme…
Nejdříve rozkrájíme na nudličky celer s mrkví a dáme krátce na 5 minut povařit. Rajčata nakrájíme na tenké dílky, zelí nastrouháme na nudličky, papriky na proužky a…
Dáme vařit těstoviny a mezitím nakrájíme všechnu zeleninu do velké mísy.Přisypeme kukuřici s tuňákem a přilijeme malinko olivového oleje.Potom přidáme těstoviny.
Okurky očistíme,naskládáme do 4litrové sklenice a proložíme koprem.Zalijeme vlažným nebo studeným nálevem.
Mrkev nastrouhat najemno, zelí, kapii, cibuli nakrájet na proužky, okurky na kolečka, zasypat cukrem.Přípravkem DEKO a zalít octem.Dobře promíchat a nechat do druhého…
V octu rozpustíme cukr a Deko.Okurky a cibuli nastrouháme, vlijeme do nich ochucený ocet,dobře promícháme a necháme 24 hodin stát..Druhý den vše nacpeme do sklenic,…
Celer + mrkev + kořen petržele nakrájíme na kostičky a vaříme do poloměka. Papriky + cibuli + okurky nakrájíme také na kostičky přidáme hrášek a spaříme vývarem. …
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30