Bramborové halušky
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 328 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,33 g |
– nasycené | 15,67 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 7,33 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 1,67 g |
– cukry | 1,67 g |
––– laktóza | 1,67 g |
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…
Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte si udělat lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu s kyselým mlékem, ale…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Studené uvařené brambory jemně nastrouháme, osolíme a společně s moukou vypracujeme hladké těsto.Rozdělíme na 12 dílů a z každého vyválíme tenkou placku.Placky pečeme…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem.Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na…
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké. Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po…
Bryndzu vymiešame s maslom.Pridáme nastrúhané vajíčka a nadrobno narezanú pažitku a vňať cibuľky. Dobre premiešame.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku.Cesto…
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…
Do prosáté mouky rozdrobíme brynzu a tuk, přidáme žloutek a zpracujeme těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet.Potom z něj vyválíme plát a vykrájíme kolečka,…
Brynzu utřeme se změklým máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli, mletou papriku a majolku vmícháme do krému z brynzy. Pomazánku dle chuti…
Príprava cesta: Zemiaky nastrúhame na strúhadle na kašu, osolíme, pridáme vajce. Poriadne rozmiešame a postupne pridávame múku, až kým cesto nie je trochu hustejšie …
Tvarůžky a Vltavín nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Česnek rozmělníme nebo rozmačkáme.Do misky dáme brynzu, nastrouhané sýry, česnek, papriku, kysanou…
Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné…
Den předem z uvedených surovin vypracujeme těsto. Práci jsem zadala robotu, ale pak jsem ho ještě na podložce propracovala, až bylo lesklé a nelepilo. Uložila jsem ho do…
Zemiaky uvaríme v šupe, očistíme, nahrubo nastrúhame. Pekáč vytrieme maslom, dáme na to polovičku zemiakov, rozmrvíme bryndzu, zasypeme druhou polovicou zemiakov.…
Brambory jsem si nastrouhala úplně na jemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla, smíchala jsem je s moukou a do osolené vody jsem malou lžičkou tvořila a pak…
Přidáno před 8 minutami
Přidáno před 26 minutami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 08:10
Dýňový cheesecake voní vanilkou a je vláčný. Jak ho nejlépe připravit, poradil semifinalista MasterChef Česko Pavel Berky
Dušená kuřecí srdíčka jsou nejlepší na smetaně a pikantnost dodá hořčice. Chutnají luxusně, a přitom vyjdou na pár korun
Pečený pivní guláš z trouby: Večeře téměř bez práce uspokojí i ty náročnější jedlíky, ale opije vás jen svou skvělou chutí