Bramborové halušky
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 328 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,33 g |
– nasycené | 15,67 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 7,33 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 1,67 g |
– cukry | 1,67 g |
––– laktóza | 1,67 g |
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo…
Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte si udělat lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu s kyselým mlékem, ale…
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem.Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na…
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké. Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po…
Studené uvařené brambory jemně nastrouháme, osolíme a společně s moukou vypracujeme hladké těsto.Rozdělíme na 12 dílů a z každého vyválíme tenkou placku.Placky pečeme…
Do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách cuketu a vymačkáme z ní vodu. K cuketě přidáme na hrubých slzičkách nastrouhaný salám, brynzu a vejce. Dále přidáme špetku soli…
Brynzu smícháme s nasekanou petrželkou a trochou vařených jemně nastrouhaných brambor.Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, ještě vlahé rozmačkáme nebo na jemno…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Brynzu utřeme se změklým máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli, mletou papriku a majolku vmícháme do krému z brynzy. Pomazánku dle chuti…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné…
Cibuli nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.V pánvi na středním ohni rozehřejeme 40 g sádla, přidáme slaninu a 2 minuty ji za častého míchání…
Mouku, sůl, vejce a 1/8 l vody (vlahé) smícháme v míse nebo v robotu. Mícháme tak dlouho, až se dělají bubliny.Do hrnce dáme vařit alespoň 2 litry vody, osolíme. Když…
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.Mezitím vyškvaříme drobně…
Tvarůžky a Vltavín nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Česnek rozmělníme nebo rozmačkáme.Do misky dáme brynzu, nastrouhané sýry, česnek, papriku, kysanou…
Syrové brambory nastrouháme na jemno.Přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody a uděláme polohusté těsto.Vodu přivedeme k varu, osolíme a při opětovném varu…
V zakysané smetaně dobře rozmícháme brynzu, lehce osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka a bůček na kostičky a oboje osmažíme.Z bramborového těsta vyválíme…
Mensie zemiaky v supke poriadne ocistime a nakrajame na vejar, posolime, pokorenime a poolejujeme a dame na plech piect.Bryndzu zmiesame s kyslou smotanou podla chute,…
Příprava těsta: Do mouky smíchané se solí uděláme důlek. Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou…
Brambory jsem si nastrouhala úplně na jemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla, smíchala jsem je s moukou a do osolené vody jsem malou lžičkou tvořila a pak…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Letem jídelním světem: Slavný louisianský sendvič s rajčaty, majonézou a rostbífem je skvělou rychlou večeří pro každého
Domácí všelék z medvědího česneku: Vyrobte si zázračnou tinkturu!
Anežka Česká: „Princezna chudých“ žila skromně, jedla většinou jen placky nebo chleba s cibulí a zemřela hladem