Liptovské chlebíčky

mika59 Kuchařka: mika59

Pomazánky 22 názorů

Suroviny

250 g tučného tvarohu z krabičky
50 g másla
lžička mleté papriky
malá cibule
1-2 lžíce mléka
sůl
veka
Na ozdobu:
drobně nakrájená cibule
sterilovaná paprika
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.

  2. Cibuli nakrájíme na hodně jemné kousky. Tu už zamícháme ručně. Na plátky veky mažeme pomazánku, posypeme drobně nakrájenou cibulí a ozdobíme paprikou.

Poznámka

Inspirace: Pomazánky-recepty.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Liptovské chlebíčky

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Koubkova: Děkuji moc..:-K:-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Také jsem dnes vyzkoušela ,použila jsem německý tvaroh, ten není tak řídky ,mléko jsem vynechala je krásně nadýchaná:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    KUKI1: Děkuji moc..:-K:-K

    Odpovědět

  • KUKI1 KUKI1

    Tak mi to nedalo a pomazánku jsem včera udělala. Opravdu nadýchaná, výborná a rychle hotová. A řídká nebyla;-):yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    KUKI1: Není, myslím, že na fotkách to je vidět. Je našlehaná jako pěna..:-)

    Odpovědět

  • KUKI1 KUKI1

    Když se použije tvaroh z krabičky, není pomazánka řídká?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Není tomu tak vždy! Dobrá maďarská paprika se po rozležení ,po takovém ošetření opravdu na chuti odrazí a významně. Posune to pomazánku z kategorie dobrá, do kategorie mňamka . Se špatnou paprikou neuděláte nic . Jelikož to dělala taky moje tchýně, tak držím s ní, a dobrou papriku rozpouštím, jak v másle , tak i v oleji /tu druhou do segedýnu a grenadýru/!<3

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    Máslo je máslo:yes: ale také vztah k němu patrně přehodnotím :-D
    Doposud jsem v HORKÉM másle "rozpouštěl" papriku, že pro lepší barvu...
    Nedávno jsem zkusil tak i tak a nikdo, vyjma mé maličkosti, zanedbatelný rozdíl v chuti ani barvě tvarohových pomazánek nezaznamenal ;-(:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    No za mne - já asi na stará kolena přehodnotím svůj vztah k přidávání másla do pomazánek, nedávám, konzistenci řeším našleháním základním surovin, ani můj kamarád výborný kuchař mne nepřesvědčil....aaale - tady to vidím i já, autorce děkuji:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    No...liptovská pomazánka je dejme tomu asi jasný název s jasným složením....aaaale - liptovské CHLEBÍČKY je jinde, ne? prostě chlebíčky INSPIROVANÉ liptovskou pomazánkou...ne?
    :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    mika59:
    :yes::yes::yes:
    Ovšem jak říká klasik: „Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.“ :-D
    https://www.pomazanky-recepty.cz/pomazanky/liptovs...

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    casino: Čerpám z toho...už jsem na váš komentář čekala...;-) https://www.pomazanky-recepty.cz/pomazanky/liptovs...

    Odpovědět

  • casino casino

    "Liptovské chlebíčky"
    Že se jedná o tuctovou pomazánku (vyjma toho zpracování másla:yes: je věc jedna...
    ...ale proč LIPTOVSKÉ:-?
    Že by šlo o liptovské máslo:-O když už tam není bryndza :-8

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Koubkova Koubkova

    Aha tak to.ano:-D:-K:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2