Liptovské chlebíčky

Suroviny

250 g tučného tvarohu z krabičky
50 g másla
lžička mleté papriky
malá cibule
1-2 lžíce mléka
sůl
veka
Na ozdobu:
drobně nakrájená cibule
sterilovaná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.

  2. Cibuli nakrájíme na hodně jemné kousky. Tu už zamícháme ručně. Na plátky veky mažeme pomazánku, posypeme drobně nakrájenou cibulí a ozdobíme paprikou.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Pomazánky-recepty.cz

Komentáře k receptu Liptovské chlebíčky

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Koubkova: Děkuji moc..:-K:-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Také jsem dnes vyzkoušela ,použila jsem německý tvaroh, ten není tak řídky ,mléko jsem vynechala je krásně nadýchaná:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    KUKI1: Děkuji moc..:-K:-K

    Odpovědět

  • KUKI1 KUKI1

    Tak mi to nedalo a pomazánku jsem včera udělala. Opravdu nadýchaná, výborná a rychle hotová. A řídká nebyla;-):yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    KUKI1: Není, myslím, že na fotkách to je vidět. Je našlehaná jako pěna..:-)

    Odpovědět

  • KUKI1 KUKI1

    Když se použije tvaroh z krabičky, není pomazánka řídká?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Není tomu tak vždy! Dobrá maďarská paprika se po rozležení ,po takovém ošetření opravdu na chuti odrazí a významně. Posune to pomazánku z kategorie dobrá, do kategorie mňamka . Se špatnou paprikou neuděláte nic . Jelikož to dělala taky moje tchýně, tak držím s ní, a dobrou papriku rozpouštím, jak v másle , tak i v oleji /tu druhou do segedýnu a grenadýru/!<3

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    Máslo je máslo:yes: ale také vztah k němu patrně přehodnotím :-D
    Doposud jsem v HORKÉM másle "rozpouštěl" papriku, že pro lepší barvu...
    Nedávno jsem zkusil tak i tak a nikdo, vyjma mé maličkosti, zanedbatelný rozdíl v chuti ani barvě tvarohových pomazánek nezaznamenal ;-(:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No za mne - já asi na stará kolena přehodnotím svůj vztah k přidávání másla do pomazánek, nedávám, konzistenci řeším našleháním základním surovin, ani můj kamarád výborný kuchař mne nepřesvědčil....aaale - tady to vidím i já, autorce děkuji:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No...liptovská pomazánka je dejme tomu asi jasný název s jasným složením....aaaale - liptovské CHLEBÍČKY je jinde, ne? prostě chlebíčky INSPIROVANÉ liptovskou pomazánkou...ne?
    :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    mika59:
    :yes::yes::yes:
    Ovšem jak říká klasik: „Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.“ :-D
    https://www.pomazanky-recepty.cz/pomazanky/liptovs...

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    casino: Čerpám z toho...už jsem na váš komentář čekala...;-) https://www.pomazanky-recepty.cz/pomazanky/liptovs...

    Odpovědět

  • casino casino

    "Liptovské chlebíčky"
    Že se jedná o tuctovou pomazánku (vyjma toho zpracování másla:yes: je věc jedna...
    ...ale proč LIPTOVSKÉ:-?
    Že by šlo o liptovské máslo:-O když už tam není bryndza :-8

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Koubkova Koubkova

    Aha tak to.ano:-D:-K:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2