Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkové řízky - kosmatice

Tradiční jarní pochoutkou jsou kosmatice - květy černého bezu obalené v těstíčku a usmažené dozlatova. Křupavé bezinkové květy můžeme podávat s oblíbeným dipem, zeleninovým salátem nebo na sladko s medem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do talíře rozklepneme obě vejce. Rozšleháme vidličkou, zředíme trochou mléka a prošleháme. Krok 2: Jemně osolíme a opepříme, přidáme hladkou mouku a umícháme těstíčko. Nemělo by být ani příliš husté, ani řídké, mělo by dobře držet na bezovém květu. Krok 3: Obalujeme tak, že květ uchopíme za stonek, lehce protřepeme a vložíme do těstíčka. Krok 4: Květy vkládáme jeden po druhém na pánev s rozehřátým olejem (nebo sádlem) a osmažíme je. Krok 5: Po usmažení klademe květy na papírový ubrousek a nůžkami odstřihneme stonek.

TIP: Květy černého bezu - oblíbené recepty

Zveřejněno 30. 5. 2025

Poznámka autora poslirecept

Místo mléka můžeme použít bílé víno nebo pivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkové řízky - kosmatice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DYX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkové řízky - kosmatice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DYX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květy černého bezu, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu