Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky s rybízem

Sladké palačinky můžeme podávat jako dezert nebo oběd, a vykouzlí úsměv na tváři jak dětem, tak i dospělým. Tenké palačinky s rybízem a vanilkovou zmrzlinou, přelité rozpuštěnou čokoládou, potěší všechny mlsouny.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku smícháme s mlékem, přidáme vejce, cukr a špetku soli. Promícháme a těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Krok 2: Těsto lijeme na rozehřátou pánev s vymazanou troškou oleje a smažíme tenké zlatavé palačinky.  Krok 3: Rybíz omyjeme a odstopkujeme. V hrnci povaříme rybíz s cukrem. Krok 4: Čokoládu rozehřejeme ve vodní láízni. Krok 5: Palačinky dáme na talíř, potřeme je rybízem, přehneme na čtvrtinu, vložíme kopeček vanilkové zmrzliny a přelijeme rozehřátou čokoládou. Posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Rybízová pěna - jednoduchý recept

Zveřejněno 10. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGor

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGor

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko plnotučné, vejce, sůl, cukr krystal, olej, rybíz, čokoláda, zmrzlina vanilková, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu