Brusinky z rybízu
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 490 kJ / 3 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 781,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborné ke svíčkové - husté, netečou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2017 11:16
Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky.
22. 7. 2017 10:22
dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.
5. 8. 2016 20:59
Jsou strašně Kysely nevím proč dala jsem tam všechno.
23. 7. 2016 18:47
výborné
23. 8. 2015 16:46
Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu . Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept
5. 8. 2015 10:12
Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji
25. 7. 2014 10:27
Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!
8. 7. 2014 08:54
Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne. Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý.
8. 7. 2014 08:49
Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo
6. 7. 2014 18:38
a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto.
6. 7. 2014 18:35
nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se
9. 8. 2013 09:43
Petram: Davas je tam i s kurou??
9. 8. 2013 08:27
Moc dobré, vařila jsem o 10 minut déle, ale asi to nebylo nutné, zhoustly krásně / až ve skleničkách/. Nedala jse rum, protože jsem ho neměla
. Posílám bodík
+ a dovolila jsem si přidat fotku
15. 3. 2013 08:16
Každý rok máme velkou úrodu rybízu a zpracování na "brusinky" patří mezi moje nejoblíbenější. Přidávám ještě na drobné kousky pokrájený pomeranč a citron (místo kyseliny citronové).
2. 8. 2012 21:59
Taky jsem letos měla dost rybízu tak jsem ho semlela(odpeckovala) a udělala napůl s jahodama(ty jsem jen pomačkala mačkadlem na brambory)jako džem.Můžu říct,veliká dobrota..Všichni se olizovali.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Domácí kynuté koláčky
Přidáno před 11 hodinami

Rybí filé na pórku a paprikách
Přidáno před 12 hodinami

Vepřové nudličky po asijsku z dostupných surovin
Přidáno před 21 hodinami

Hobotnica na salatu neboli salát z chobotnice (z Prostřeno)
Přidáno před 21 hodinami

Medimurská zeleninová juha (z Prostřeno)
Přidáno před 21 hodinami

Bajadera (Prostřeno)
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Krkovice pečená na bramborech
uvařil/a ctomala
před 40 minutami

Špenátové muffiny s fetou
uvařil/a AnelaKos
před 7 hodinami

Šneky z listového těsta
uvařil/a Beruna
před 10 hodinami


Rychlé jogurtové lívanečky
uvařil/a ananas71
před 10 hodinami

Křupavé chlebíčky obráceně
uvařil/a Petulice
před 11 hodinami

Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
uvařil/a KetyHu
před 11 hodinami

Cibulová polévka se smetanou a anglickou slaninou
uvařil/a Rebave
před 12 hodinami

Citronové řezy - máslové a výborné
uvařil/a magdalena66
před 12 hodinami

Zavařené vepřové maso
uvařil/a Zuzik.
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty rybízové brusinky červený rybíz rybiz recepty recepty z rybízu zpracovani rybizu zavařování rybízu rybíz brusinkový kompot z rybízu brusinky recept zpracování červeného rybízu brusinky zavařování černý rybíz jako brusinky brusinky zavařování brusinek recepty z červeného rybízu bílý rybíz recepty recept na brusinky recepty rybíz
Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum
Brusinky z rybízu
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lAj
33 názorů