Brusinky z rybízu
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 490 kJ / 3 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 781,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborné ke svíčkové - husté, netečou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 7. 2022 16:44
Mňam, výborný recept, výsledek nám moc chutná.
6. 7. 2022 22:36
Dnes jsem vařila a výborné. Až je mi líto že je noc a maso na svíčkovou v mrazáku. Hned bych si dala 

26. 7. 2017 10:16
Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky. 

22. 7. 2017 09:22
dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.
5. 8. 2016 19:59
Jsou strašně Kysely
nevím proč dala jsem tam všechno.


23. 7. 2016 17:47
výborné







23. 8. 2015 15:46
Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu
. Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept 


5. 8. 2015 09:12
Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji

25. 7. 2014 09:27
Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!
8. 7. 2014 07:54
Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne.
Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý. 


8. 7. 2014 07:49
Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo 

6. 7. 2014 17:38
a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto. 

6. 7. 2014 17:35
nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se





9. 8. 2013 08:43
Petram: Davas je tam i s kurou??
9. 8. 2013 07:27
Moc dobré
, vařila jsem o 10 minut déle, ale asi to nebylo nutné, zhoustly krásně / až ve skleničkách/. Nedala jse rum, protože jsem ho neměla
. Posílám bodík
+ a dovolila jsem si přidat fotku





Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová krkovice na slanině a pórku
Přidáno před 9 hodinami

Amur na grilu s dušenou kapustou
Přidáno před 15 hodinami

Domácí pudink s piškoty a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami

Roládky z tortill k pohoštění
Přidáno před 15 hodinami

Žampionová polévka low carb
Přidáno před 16 hodinami

Mušle na víně
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Základní piškotové těsto
uvařil/a 216jirina@gmail.com
před 7 hodinami

Novoroční čočka s uzeným
uvařil/a PetrPandy
před 9 hodinami


Hovězí kližka na hrubozrnné hořčici
uvařil/a gringo
před 9 hodinami

Jablíčkové řezy
uvařil/a Vladka321
před 9 hodinami

Domácí kmínový chleba
uvařil/a Janamagda
před 11 hodinami

Citronový koláč s mascarpone
uvařil/a Beruna
před 11 hodinami

Domácí rohlíky jako z pekárny
uvařil/a Roksana91
před 11 hodinami

Koláč z listového těsta
uvařil/a Luciana51
před 11 hodinami

Kuře na paprice
uvařil/a Petra Dvor.
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty rybízové brusinky červený rybíz rybiz recepty recepty z rybízu zpracovani rybizu zavařování rybízu rybíz brusinkový kompot z rybízu brusinky recept zpracování červeného rybízu brusinky zavařování černý rybíz jako brusinky brusinky zavařování brusinek recepty z červeného rybízu bílý rybíz recepty recept na brusinky recepty rybíz
Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum
Brusinky z rybízu
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lAj
35 názorů