Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brusinky z rybízu

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin odležení rybízu

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení rybízu)

7. 7. 2008 22:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 490 kJ / 3 463 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy781,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborné ke svíčkové - husté, netečou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabebara

27. 7. 2022 16:44

Mňam, výborný recept, výsledek nám moc chutná.

Lea93

6. 7. 2022 22:36

Dnes jsem vařila a výborné. Až je mi líto že je noc a maso na svíčkovou v mrazáku. Hned bych si dala <3

borovec borovec

26. 7. 2017 10:16

Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky. :-!

Marie

22. 7. 2017 09:22

dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.

llucie

5. 8. 2016 19:59

Jsou strašně Kysely :-(( nevím proč dala jsem tam všechno.:-p

vejma

23. 7. 2016 17:47

výborné:-)<3<3:-K

Dara Součková

23. 8. 2015 15:46

Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu :-). Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept :yes:

Eliška Vachušková

5. 8. 2015 09:12

Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji:yes:

Krissty

25. 7. 2014 09:27

Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!

tejaja tejaja (moderátorka)

8. 7. 2014 07:54

Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne. ;-) Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý. ;-)

Marketti

8. 7. 2014 07:49

Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo :-(

libak1

6. 7. 2014 17:38

a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto. :-)

libak1

6. 7. 2014 17:35

nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se:-):-):-)

Jitkas

9. 8. 2013 08:43

Petram: Davas je tam i s kurou??

maris maris

9. 8. 2013 07:27

Moc dobré:-p, vařila jsem o 10 minut déle, ale asi to nebylo nutné, zhoustly krásně / až ve skleničkách/. Nedala jse rum, protože jsem ho neměla;-(. Posílám bodík:-):yes:+ a dovolila jsem si přidat fotku;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty rybízové brusinky červený rybíz rybiz recepty recepty z rybízu zpracovani rybizu zavařování rybízu rybíz brusinkový kompot z rybízu brusinky recept zpracování červeného rybízu brusinky zavařování černý rybíz jako brusinky brusinky zavařování brusinek recepty z červeného rybízu bílý rybíz recepty recept na brusinky recepty rybíz

Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum

TopRecepty.cz

Brusinky z rybízu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lAj