Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brusinky z rybízu

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení rybízu)

7. 7. 2008 23:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 490 kJ / 3 463 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy781,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborné ke svíčkové - husté, netečou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

borovec borovec

26. 7. 2017 11:16

Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky. :-!

Marie

22. 7. 2017 10:22

dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.

llucie

5. 8. 2016 20:59

Jsou strašně Kysely :-(( nevím proč dala jsem tam všechno.:-p

vejma

23. 7. 2016 18:47

výborné:-)<3<3:-K

Dara Součková

23. 8. 2015 16:46

Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu :-). Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept :yes:

Eliška Vachušková

5. 8. 2015 10:12

Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji:yes:

Krissty

25. 7. 2014 10:27

Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!

tejaja tejaja

8. 7. 2014 08:54

Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne. ;-) Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý. ;-)

Marketti

8. 7. 2014 08:49

Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo :-(

libak1

6. 7. 2014 18:38

a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto. :-)

libak1

6. 7. 2014 18:35

nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se:-):-):-)

Jitkas

9. 8. 2013 09:43

Petram: Davas je tam i s kurou??

maris maris

9. 8. 2013 08:27

Moc dobré:-p, vařila jsem o 10 minut déle, ale asi to nebylo nutné, zhoustly krásně / až ve skleničkách/. Nedala jse rum, protože jsem ho neměla;-(. Posílám bodík:-):yes:+ a dovolila jsem si přidat fotku;-)

petram petram

15. 3. 2013 08:16

Každý rok máme velkou úrodu rybízu a zpracování na "brusinky" patří mezi moje nejoblíbenější. Přidávám ještě na drobné kousky pokrájený pomeranč a citron (místo kyseliny citronové). :yes:

Irena

2. 8. 2012 21:59

Taky jsem letos měla dost rybízu tak jsem ho semlela(odpeckovala) a udělala napůl s jahodama(ty jsem jen pomačkala mačkadlem na brambory)jako džem.Můžu říct,veliká dobrota.:-p.Všichni se olizovali.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty rybízové brusinky červený rybíz rybiz recepty recepty z rybízu zpracovani rybizu zavařování rybízu rybíz brusinkový kompot z rybízu brusinky recept zpracování červeného rybízu brusinky zavařování černý rybíz jako brusinky brusinky zavařování brusinek recepty z červeného rybízu bílý rybíz recepty recept na brusinky recepty rybíz

Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum

TopRecepty.cz

Brusinky z rybízu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lAj