Brusinky z rybízu
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 490 kJ / 3 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 781,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborné ke svíčkové - husté, netečou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 7. 2022 16:44
Mňam, výborný recept, výsledek nám moc chutná.
6. 7. 2022 22:36
Dnes jsem vařila a výborné. Až je mi líto že je noc a maso na svíčkovou v mrazáku. Hned bych si dala
26. 7. 2017 10:16
Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky.
22. 7. 2017 09:22
dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.
5. 8. 2016 19:59
Jsou strašně Kysely nevím proč dala jsem tam všechno.
23. 7. 2016 17:47
výborné
23. 8. 2015 15:46
Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu . Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept
5. 8. 2015 09:12
Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji
25. 7. 2014 09:27
Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!
8. 7. 2014 07:54
Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne. Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý.
8. 7. 2014 07:49
Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo
6. 7. 2014 17:38
a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto.
6. 7. 2014 17:35
nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se
9. 8. 2013 08:43
Petram: Davas je tam i s kurou??
9. 8. 2013 07:27
Moc dobré, vařila jsem o 10 minut déle, ale asi to nebylo nutné, zhoustly krásně / až ve skleničkách/. Nedala jse rum, protože jsem ho neměla. Posílám bodík+ a dovolila jsem si přidat fotku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 21 minutami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 25 minutami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 26 minutami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 27 minutami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 28 minutami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 40 minutami
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 42 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Jak snadno odstopkovat rybíz. Video vás naučí rychlý postup odstraňování stopek oblíbeného ovoce
Rybíz zavařený jako brusinky: Správná kombinace koření zajistí úplně stejnou chuť, navíc je mnohem levnější
Další recepty
Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty rybízové brusinky červený rybíz rybiz recepty recepty z rybízu zpracovani rybizu zavařování rybízu rybíz brusinkový kompot z rybízu brusinky recept zpracování červeného rybízu brusinky zavařování černý rybíz jako brusinky brusinky zavařování brusinek recepty z červeného rybízu bílý rybíz recepty recept na brusinky recepty rybíz
Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum
Brusinky z rybízu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lAj
35 názorů