Brusinky z rybízu

borovec Kuchařka:

Zavařeniny 33 názorů

521

Suroviny

1 kg rybízu
70 dkg cukr
2 lžičky rovné skořice
2 lžičky kyseliny citronové
2 hřebíčky
4 lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz a cukr promícháme a necháme 24 hodin odležet. Potom přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a necháme 1/4 hodiny vařit.

  2. Ke konci dáme rum a hned plníme do sklínek. Dáváme je dnem vzhůru.

Poznámka

Výborné ke svíčkové- husté, netečou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brusinky z rybízu

  • borovec borovec(autorka receptu)

    Marie: Ale tam se žádné citrony nedávají, jenom kyselina citronová-2 lžičky. :-!

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    dle receptu jsem dávala drobné kousky citronu - nebylo to dobré, ty kousíčky překážely, děti je vyplivovaly na talíř, což mi vadilo. Takže jsem citron drobně nastrouhala. Jinak - zpracovávám úrodu rybízu /mám jeden samosprašný, ale šíleně bohatý/ na alá brusinky každý rok, je to super, ke grilovanému masu, klobásce....samozřejmě svíčkové. Díky za inspirace.

    Odpovědět

  • llucie llucie(neregistrovaný)

    Jsou strašně Kysely :-(( nevím proč dala jsem tam všechno.:-p

    Odpovědět

  • vejma vejma

    výborné:-)<3<3:-K

    Odpovědět

  • Dara Součková Dara Součková(neregistrovaný)

    Včera jsem dělala rybíz ala brusinky opravdu dobrota !!! krásně zhoustlo ve sklenicích.Dala jsem 1 badyán, 2 kuličky jalovce, 3 hřebíčky,1 lžičku skořice a 5 lžíce rumu :-). Po odstavení z plotny jsem vybrala koření z hrnce. Děkuji za recept :yes:

    Odpovědět

  • Eliška Vachušková Eliška Vachušková(neregistrovaný)

    Včera jsem dělala váš recept,musím řict,že jsem spokojená.Děkuji:yes:

    Odpovědět

  • Krissty Krissty(neregistrovaný)

    Chystáme tento recept,tak uvidíme. Jak sem tu věk, že i po ším vaření Vám nezhoustlo,tak jen pozor na to ,že vařit by se to nemělo moc dlouho. Někde jsem četla ,že dlouhým varem se pektin zníčí!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Marketti: tragický omyl pri práci s ríbezľami, ríbezle majú vysoké množstvo pektínu a ten je v horúcom stave tekutý. Zhustne to, až to dokonale vychladne. ;-) Na to treba myslieť aj pri vyrení lekváru. Horúci ríbezľový lekvár je tekutý. Až vychladne, bude tuhý. ;-)

    Odpovědět

  • Marketti Marketti(neregistrovaný)

    Jelikož máme rybízu moc, vyzkoušela jsem tento recept, ale bohužel i přes delší vaření mi to moc nezhoustlo :-(

    Odpovědět

  • libak1 libak1(neregistrovaný)

    a na nalévání do skleniček používám ustřihlou pet láhem, dobře se nálévá a je kolem čisto. :-)

    Odpovědět

  • libak1 libak1(neregistrovaný)

    nejlepší cednik je obyčejná silonka,neprotrhne se:-):-):-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Petram: Davas je tam i s kurou??

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc dobré:-p, vařila jsem o 10 minut déle, ale asi to nebylo nutné, zhoustly krásně / až ve skleničkách/. Nedala jse rum, protože jsem ho neměla;-(. Posílám bodík:-):yes:+ a dovolila jsem si přidat fotku;-)

    Odpovědět

  • petram petram

    Každý rok máme velkou úrodu rybízu a zpracování na "brusinky" patří mezi moje nejoblíbenější. Přidávám ještě na drobné kousky pokrájený pomeranč a citron (místo kyseliny citronové). :yes:

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Taky jsem letos měla dost rybízu tak jsem ho semlela(odpeckovala) a udělala napůl s jahodama(ty jsem jen pomačkala mačkadlem na brambory)jako džem.Můžu říct,veliká dobrota.:-p.Všichni se olizovali.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty červený rybíz rybiz recepty rybízové brusinky zpracovani rybizu recepty z rybízu brusinkový kompot z rybízu rybíz zavařování rybízu zpracování červeného rybízu brusinky recept brusinky zavařování brusinky černý rybíz jako brusinky recepty z červeného rybízu zavařování brusinek bílý rybíz recepty recepty rybíz recept na brusinky

Zapomněl/a jsem heslo