Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné placky

Z pár základních surovin můžeme připravit lahodné zelné placky, které neobsahují žádný tuk navíc. Pečené placky jsou krásně křupavé a perfektně je doplní oblíbený dip. Jejich příprava je velice snadná, zvládnou je připravit i začátečníci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Kysané zelí vymačkáme, překrájíme, přidáme do těsta a znovu dobře propracujeme. Krok 3: Do mísy prosejeme hladkou mouku se lžičkou soli, přidáme změklé máslo a vytvoříme těsto. Krok 4: Z takto připraveného těsta tvarujeme pomoučenýma rukama menší placičky, které klademe na připravený plech. Krok 5: Placičky pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. V polovině doby pečení placičky obrátíme. Krok 6: K zelným placičkám můžeme servírovat např. jogurtovo-sýrový dip s pažitkou nebo smetanový dip s karí.

TIP: Kysané zelí - přehled receptů

Zveřejněno 20. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelné placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6j7K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelné placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6j7K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, máslo, zelí bílé kysané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu