Královský mazanec - podle německého receptu
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout (i s překládáním) a pak rozdělíme na stejné díly. Každý díl naplníme dle chuti (tvaroh, povidla, mák, čokoláda atd.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout (i s překládáním) a pak rozdělíme na stejné díly. Každý díl naplníme dle chuti (tvaroh, povidla, mák, čokoláda atd.…
Do misky rozklepneme vejce. Přidáme cukr, rozmícháme a přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme smetanu, rozmícháme do tekoucího těsta, pečlivě…
1. V malé hrnci zahřejeme vodu a cukr, dokud se úplně nerozpustí a voda je čirá. 2. Necháme vychladnout a přidáme limetkovou šťávu. 3. Oloupeme broskve, např. škrabkou…
Zázvor oloupeme a jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme máslo, cukr a med. Postupně přidáme sekaný zázvor, sezamová a slunečnicová semínka a rozdrcené mandlové lupínky.…
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout. Propracujeme ho, rozdělíme na menší kousky, z…
Máslo šleháme s cukrem, solí, přidáváme vejce jedno po druhém, pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem a mléko střídavě. Tři čtvrtě těsta necháme světlé a rozetřeme…
Smícháme změklé máslo s cukrem. Přidáme žloutky, pomerančovou vodu, olej a vše promícháme.Přidáme část mouky s kypřícím práškem, zbytek mouky přidáváme postupně podle…
Smícháme změklé máslo s cukrem. Přidáme žloutky, pomerančovou vodu, olej a vše promícháme.Přidáme část mouky s kypřícím práškem, zbytek mouky přidáváme postupně podle…
Brambory nastrouháme najemno a zalijeme ohřátým mlékem (aby moc neztmavly). Promícháme a přes cedník vymačkáme do malého kastrůlku. Vymačkanou vodu s mlékem ohřejeme,…
1) Rýži pořádně propláchneme. 2) Smícháme kakao s 1/4 hrnkem mléka. Pak přidáme zbytek mléka a cukr. 3) Mléko dáme spolu s rýží do hrnce a na středním plameni…
Okurku nastrouháme, osolíme, slijeme vodu, promícháme s jogurtem, čerstvě pomletým pepřem, citrónovou šťávou a cukrem. Jednotlivé porce sypeme nastrouhanou nivou.
Všechny přísady smícháme a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské folie a dáme nejméně na 1 hodinu odpočinout do lednice. Po odpočinutí těsto rozdělíme na 3…
V pivu rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (přibližně hodinu) - během kynutí dvakrát prohněteme.Vykynuté…
Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout.Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1…
4 vejce, mouku, cukr, kakao a olej dáme do mísy a šleháme, potom ze dvou bílků ušleháme sníh a postupně vmícháváme do těsta, to nalijeme do vymazané a moukou vysypané…
Jablka rozkrojíme napříč v horní třetině a z dolní částí odstraníme ohryzek - jde to velmi dobře nožem, někdo ale preferuje při práci lžičku. Díky tomu nám vznikne…
Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich vodu, přidáme mouku, vejce, sůl, cukr a muškátový oříšek.Těsto rozprostřeme v tenčí vrstvě na sádlem dobře vymazaný a…
Smícháme mouku s pudinkem a sodou. Celá vejce i s cukry vyšleháme do husté pěny,do které postupně vmícháme suchou směs. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané…
Smícháme mouku s pudinkem a sodou. Celá vejce i s cukry vyšleháme do husté pěny,do které postupně vmícháme suchou směs. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně ostatní suroviny a šleháme, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Do rozehřátého vaflovače dáme 3 lžíce těsta a…
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…
Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou,…
Veškeré suroviny na korpus zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na 30-60 min. do ledničky.Oloupeme jablka, pokrájíme je na malé kousíčky, vložíme do hrnce…
Přísady na těsto smícháme, nalijeme do dortové formy (nejlépe rozevírací) a pečeme na 175°C asi 20 minut. Upečený korpus vyjmeme z formy na mřížku a necháme vychladnout.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
5 výborných jídel z těstovin, která nezruinují vaši peněženku: Fleky se zelím, kolínka s játry nebo špagety s chilli chutnají skvěle
Vyzkoušeli jsme za vás: Jak na domácí kimchi krok za krokem. Jedna větší sklenička vás vyjde na pouhých 21 korun
Knäckebrot vznikl jako "chleba pro chudé". Je základní potravina dietářů opravdu dietní?