Cuketový perník
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 76 kJ / 18 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,03 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Máte doma přebytek cuket a rádi byste upekli něco sladkého? Tento jednoduchý recept na hrníčkovou cuketovou buchtu se vám na léto bude hodit. Příprava moučníku zabere…
Přerůstají vám už cukety přes hlavu? V létě stačí trochu zaspat a cukety přerostou v obří palice. Pak přijde řada třeba na tento povedený cukeťák z trouby. Bez velkého…
Tradiční bramboráky zná snad úplně každý. Ale pokud máte nadbytek cuket, zkuste si připravit křupavé a voňavé placičky právě z nich. Z nastrouhané cukety je dobré…
Pokud se vám na zahrádce urodilo hodně cuket, zkuste jednu použít i při pečení moučníku. Cuketová bábovka je neuvěřitelně vláčná, lákavě provoněná skořicí a badyánem a…
Brownies jsou oblíbené dezerty hlavně u dětí. Čokoládová chuť nejlépe doplněná kopečkem šlehačky nebo sezónním ovocem je neskutečně lákavým pohoštěním. Přidaná cuketa se…
Muffiny. Nejsou původem místní, ale velice rychle zde zdomácněly. Vláčné kousky sladkého pečiva, tak akorát do dětské ruky nebo svačinového boxu, dokáží zaujmout tvarem…
Cuketové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodný a svěží dezert, který skvěle využívá sezónní cuketu. Tento recept spojuje jemnou chuť cukety s vláčným těstem, doplněným…
Tato buchta s cuketou je lahodným a vláčným moučníkem, který překvapí svou jemností a lehkostí. Tento jednoduchý recept spojuje svěžest jogurtu se šťavnatostí…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Pokud nevíte jak zužitkovat cuketu, vyzkoušejte z ní upéct koláč, posypaný křupavou drobenkou. Cuketová náplň koláče, vonící po skořici, je díky použitému medu příjemně…
Všechny suroviny smícháme a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.
V tomto dobrém dezertu využijeme spoustu darů naší zahrádky. Cuketové těsto je příjemně vláčné a skrývá šťavnaté maliny a borůvky. Po upečení buchtu potřeme kakaovou…
Výborná a rychle připravená, sytá, zeleninová omáčka. Obměnit jí můžete šunkou nebo bylinkami. Se špagetami a strouhaným sýrem bude chutnat výtečně. Voní bazalkou,…
Velmi snadný cuketový koláč se skořicí a vanilkou zvládne opravdu každý. Všechny ingredience stačí jen promíchat a těsto nanést na plech a během chvíle se vaší…
Bábovku milují snad všichni. S cuketou to tak jednoduché není. Ale i ten největší odpůrce ji neodmítne a ani nepozná, pokud se stane součástí dezertu. Moučník obohacený…
Cuketa v moučníku? Ano – a výsledek vás mile překvapí! Díky cuketě je perník krásně vláčný, jemný a dlouho vydrží čerstvý. Tento jednoduchý recept si zamilujete jako…
Dopředu zalijeme rozinky a kandovanou kůru vodou, ať změknou, kdo chce, může rumem. Všechny sypké suroviny smícháme a potom do nich vmícháme ty tekuté a na závěr…
Vláčný cuketový moučník je provoněný strouhaným kokosem, skořicí, hřebíčkem, badyánem a citronovou kůrou. Moučník po upečení a zchladnutí polijeme hladkou čokoládovou…
Tento koláč vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí máku, kterou perfektně doplňuje nastrouhaná cuketa, jež přidává těstu neuvěřitelnou vláčnost a svěžest. Cuketa je v…
Tato salsa je hustá zeleninová omáčka, která se výborně hodí ke špagetám, nebo jiným těstovinám. Připravuje a zavařuje se převážně v létě, kdy má zelenina krásnou barvu…
Všechny suroviny smícháme a dochutíme kořením. Zamícháme a hmotu vylijeme do maslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Pečeme asi 45 minut při teplotě 200°C.
Snadný, chutný a přitom i zdravější moučník můžeme připravit ze zajímavé kombinace surovin. Do těsta přidáme jak banán, tak i jablko, cuketu či ovesné vločky. Tvarohová…