

Domácí likér Baileys
Postup přípravy receptu
Nejprve dáme vařit salka, mezitím uvaříme v půl litru mléka pudink.
Až vše vychladne, dáme do mísy salko, pudink a šleháme. Po chvíli začneme pomaličku přilévat 1/2 l rumu. Baileys podáváme chlazený.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem našla v nějakém časopisu před třemi lety.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí likér Baileys
-
eva: Můžete použít jakýkoliv máte ráda, já osobně mám vyzkoušenou vanilku, čokoládu, banán i jahodu a vše je dobré. :)
-
nemuzu sehnat mandlový puding
-
A může se použít už karamelové Salko ? Pak by odpadlo to dlouhé vaření.
-
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik toho asi tak bude? :) 1L? nebo více méně, děkuji
-
phoebe: Plechovky se salkem dáte do hrnce a zalejete vodou. Vaříte 2 hodiny. Konzervy musí být pořád pod vodou, jinak obsah nezhnědne.
-
Prosim, ta salka se vari v plechovce, nebo v hrnci? Nestane se z nich karamel? Dekuji za odpoved
-
savlinka: Děkuji.Hned zítra to zkusím.Myslím,že tohle je nejrychlejší.
-
Já dávám mandlový puding. Lepší jak originál
-
Když místo pudinku přidáte jedny ledové kaštany, bude to taky vynikající, děláme ho tak doma: 2 převařená Salka, 0,5 l rumu, jedna šlehačka a jedna tyčinka ledových kaštanů - rozpuštěná.
-
Našla jsem stejný recept bez pudingu. Je lepší ho tam dát, nebo ne? Jen mě zajímá v jaké verzi bude lahodnější :)
-
Znám také výborny:2 kond. mléka neslazené
3 kond. mléka slazená
4 orig. Cappucina svařit v l dcl vody
l l rumu
Tak na zdraví! -
Já dávám mandlový pudink, taky vynikající
-
levik jednu krabičku
-
Kolik smetany?
-
hmmm já ho dělám jinak a je výborný
2 salka uvařím v uzavřené plechovce 1 1/2h.,nechám vyhladnout,pak otevřu naliju do vyšší nádoby,přidám 1/2L rumu umixuju,přidám smetanu a opět chvili mixuju a je hotovo