Hrachová kaše s mrkví a libečkem
Recept ještě nebyl hodnocenHrachová kaše s uzeným patří mezi klasiku české domácí kuchyně. Zkuste ji uvařit netradičně, s mrkví a libečkem a kousky uzeného masa vmíchejte přímo do kaše. Klasika v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrachová kaše s uzeným patří mezi klasiku české domácí kuchyně. Zkuste ji uvařit netradičně, s mrkví a libečkem a kousky uzeného masa vmíchejte přímo do kaše. Klasika v…
Krémová kaše ze žlutého hráchu s exotickým nádechem thajského kari. Jemně pikantní, plná chuti a vůně. Skvělá alternativa ke klasickým přílohám. S dušenou cuketou bude…
Na rozpálenou pánvičku dáme tuk a přidáme cibulku a hrách (ten doporučuji cca 1 hod. předem namočit). Poté podlijeme vodou a dusíme. Jakmile nám hrách trochu změkne,…
Krůtí stehno s hrachovou kaší představuje skutečně výživný pokrm. Hrachová kaše je plná vlákniny a hravě zasytí hladové strávníky. Krůtí maso je oblíbené pro nízký obsah…
Hrach zalejeme 1 l vody a necháme cez noc stáť. Potom uvaríme a cca 1/3 hrachu odoberieme nabok. Zvyšok rozmixujeme aj s vodou, v ktorej sa hrach varil.Brokolicu…
Nemáme-li předvařený žlutý hrách, namočíme obyčejný hrách přes noc do vody. Druhý den uvaříme, slijeme vodu, necháme vychladnout. Luštěniny nikdy nesolte před vařením,…
Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, cca 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky. Na…
Hrách si namočíme a druhý den uvaříme s oreganem, cibulkou nakrájenou najemno, česnekem na plátky a masoxem. Až je uvařeno, tak přidáme vegetu, majoránku, oregano a…
Krůtí křída pomažeme směsí hořčice, sojové omáčky, chilli pasty, můžeme přidat trochu medu, zavařeniny nebo kečupu - podle vlastní chuti a zvyklostí, obložíme čtvrtkami…
Hrách předem namočíme aspoň na 2 hodiny (případně přes noc) do studené vody. Vodu slijeme a v nové vodě uvaříme hrách do měkka. Vodu slijeme.Hrách dáme do mixéru,…
Hrách přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 30-40 minut). Můžeme až mírně rozvařit, kašovitá konzistence pomůže lépe držet placičky…
Krkovičku vložíme do kastrůlku, přikryjeme pokličkou a necháme ohřívat na cca 110°C. Hrách jen lehce propereme a necháme cca 15 minut vařit (do změknutí). Až je měkký,…
Do hrnce dejte 3 hrnky vody, 1 hrnek hrášku a bobkový list. Přiveďte k varu a na středním plameni vařte asi 30 minut. Mezitím v pánvičce rozehřejte olej a asi 5 minut na…
Hrách dáme do rána namočit a druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka, ale nerozvaříme. Do vody k hrachu dáme vařit i bobkový list, nové koření a celý pepř, nejlépe v…