Veganský hrachový salátek (rychlovka)

Danielitha Kuchařka: Danielitha

1.porce Dietní recepty , Veganské 3 názory

Suroviny

100 g žlutého hrachu
tuk (já používám ghee máslo)
100 g uzeného Tofu
200 g naloženého zelí s mrkví
jarní cibulka (množství dle potřeby)
majoránka
pepř
sůl
chilli
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánvičku dáme tuk a přidáme cibulku a hrách (ten doporučuji cca 1 hodinu předem namočit). Poté podlijeme vodou a dusíme.

  2. Jakmile nám hrách trochu změkne, přidáme na kostičky pokrájené Tofu. Ke konci vaření přidáme sůl, pepř, majoránku a chilli. Nakonec přidáváme zelí. Podáváme teplé nebo vychlazené.

Poznámka

Hrách používám celý, nikoliv půlený. V salátku je fajn,pokud hrách není rozvařený, ale tzv. "na skus".

Luštěniny je možné obměnit, případně jich smíchat více např 1/2 hrách a 1/2 čočka...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Veganský hrachový salátek (rychlovka)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Danielitha: Moc děkuji, nejen za mne;-)

    Odpovědět

  • Danielitha Danielitha(autorka receptu)

    Děkuji za připomínku, recept upraven. Zelíčko přidejte nakonec :-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jakmile nám hrách trochu změkne přidáme na kostičky pokrájené Tofu....Kdy tedy přidáme to zelí?? Já mám tyhle recepty moc ráda, jím hodně podobně, mohla bys to prosím doplnit?? Děkuji;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vegansky recept na se zelím jak změkne hrách jak zmekne hrach pri vareni vegansky kapr vegansky tuk www tncz.nova www tncz.nova