Hrachová pomazánka s řeřichou

LuciePe Kuchařka:

Doba přípravy: 45 minut PT0H45M 4 porce Pomazánky 2 názory

Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Přidat další fotografii
21

Suroviny

200 g žlutého půleného hrachu
4 ČL lžičky panenského olivového oleje
sůl
pepř
4 PL řeřichových výhonků (pokud nemáte řeřichu, nahraďte ji pažitkou, zelenou cibulkou nebo jinými zelenými natěmi)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hrách předem namočíme aspoň na 2 hodiny (případně přes noc) do studené vody. Vodu slijeme a v nové vodě uvaříme hrách do měkka. Vodu slijeme.

  2. Hrách dáme do mixéru, přidáme olej, osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a mixujeme do hladka.

  3. Servírujeme s pečivem případně jíme samotné třeba ke svačině.

Poznámka

Další mé recepty najdete na stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/category/recept...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hrachová pomazánka s řeřichou

  • LuciePe LuciePe(autorka receptu)

    drakoska: Tak ono to podobné jako hummus je, také ho dělám. Ale chtěla jsem využít i český hrách, který je levný a nemusí se tak dlouho namáčet a vařit.

    Odpovědět

  • drakoska drakoska

    Tak to mne hodně zaujalo. Zatím jsem zkoušel pomazánku jen z cizrny, jakoby Hummus.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo