Podzimní maso z lorny
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na větší kousky, posolíme, posypeme kořením, promícháme a uložíme zatím do lednice.Na oleji osmažíme hrubě strouhaný celer, mrkve a krájenou cibuli a vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 339 kJ / 81 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,00 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Maso nakrájíme na větší kousky, posolíme, posypeme kořením, promícháme a uložíme zatím do lednice.Na oleji osmažíme hrubě strouhaný celer, mrkve a krájenou cibuli a vše…
Čerstvý kořen zázvoru nožíkem oškrábeme od vrchní slupky, kousek odřízneme, nakrájíme na menší kousky a protlačíme lisem na česnek do větší uzavíratelné nádoby. Přidáme…
Veškeré suroviny smícháme a ponoříme do nich maso, víno a olej musí sahat do výše masa, koření řádně vetřeme do masa po obou stranách a necháme odležet přes noc v…
Nejprve si uděláme nádivku, do mísy si vymačkáme vinnou klobásu, povolený listový špenát, smetanu, koření Hungaria, jemně nakrájenou cibuli, česnek, promícháme a…
Nejprve si uděláme nádivku, do mísy si vymačkáme vinnou klobásu, povolený listový špenát, smetanu, koření Hungaria, jemně nakrájenou cibuli, česnek, promícháme a…
Do vhodné nádoby na marinování dáme koření, olej a 1,5 dcl vína. Rozmícháme. Kuřecí prsíčka rozřízneme na plát a jemně naklepeme. Vnoříme do marinády a necháme minimálně…
Z koření Hungaria, utřeného česneku, soli a kmínu umícháme pastu, kterou potřeme celý bůček a necháme jej tak hodinu odležet v lednici.Cibuli nakrájíme a vložíme do…
Obě cibule očistíme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na tenké proužky a tu odložíme stranou k pozdějšímu osmažení na přílohu. Z loveckého salámu ukrojíme dva silnější…
Nakrájíme si suroviny, maso na kousky, kapie a cibule na proužky, česnek na plátky a cherry rajčátka na čtvrtiny. Do kastrolu si dáme trochu oleje na osmažení cibule,…
Do máslem vymazané, zapékací mísy nakrájíme zeleninu podle chuti a na kostičky nakrájenou slaninku. Posypeme kořením na zeleninu (např. ratatouile), promícháme, pocákáme…
Nejlépe do vajíčka na luhování čaje vložíme kuličky nového koření, pepře, bobkový list a dáme do menšího kastrůlku s 2 dl vody vařit. Z větší cukety si ukrojíme asi tak…
Z mouky, solamylu, žloutků a vody vyšleháme hustější těstíčko. Podle potřeby přidáme vodu, nebo mouku. Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme vypotit. Pak…
Na marinádu smícháme uvedené přísady a důkladně prošleháme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, obalíme a necháme odležet alespoň hodinu.Maso rychle…