

Hovězí líčka Hungaria
Suroviny 4 porce
- 600 g hovězích líček
- 2 dcl kvalitního červeného vína (já použila Merlot)
- 2 PL koření Hungaria (složení viz Poznámka)
- 1 dcl panenského olivového oleje
Postup přípravy receptu
Veškeré suroviny smícháme a ponoříme do nich maso, víno a olej musí sahat do výše masa, koření řádně vetřeme do masa po obou stranách a necháme odležet přes noc v ledničce. Ráno ještě obrátíme.
Pak maso vyndáme z marinády, tu vlijeme do tlakového hrnce, zahřejeme, vložíme maso, případně podlijeme a necháme dusit cca 20-25 minut.
Po otevření hrnce zkontrolujeme, zda je maso měkké – mělo by být, případně dochutíme (já už nedochucovala, koření obsahuje i sůl, takže opatrně), necháme na vypnutém sporáku odpočinout asi 10 minut a podáváme.
Já jako přílohu zvolila br.kaši a salát Moravanku.
Poznámka od kuchařky
Složení koření Hungaria (firma Koření s orlem, koupeno na trzích): sůl, paprikové vločky, česnek, hořčice, koriandr, římský kmín, pepř, paprika, saturejka, oregano
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí líčka Hungaria
-
Děkuju vám moc
, včera jsem zjistila, že u toho řezníka ještě ty líčka mají v akci, tak jsem ještě 3 balíčky přikoupila a jsou v mražáku.
-
super receptík
-
vyborna smes koreni, to by nam chutnalo..
-
prima receptík- tak už vím po čem se budu "pídit" líčka jsem také ještě nikdy nedělala- ani jsem nevěděla že to existuje takové masíčko- díky za inspiraci spagetko /Ladi/
posílám bodíček
-
Ladi, líčka jsou moc dobrá. Většinou je dělám na kořenové zelenině a moc příloh si k tomu nedávám, protože mi chutná ta zelenina udušená ve výpeku. Ale Moravanku mám také ráda a br.kaši rovněž, ta by chutnala manželovi. Za nápad s naloženou zeleninou a hezkou fotku posílám bod
-
Děkuju vám všem
-
Líčka jsou
bodík je tvůj
-
Ladenka, krásne - minimum surovín, predsa veľký chuťový zážitok.
-
Spagi, krásný jídlo, moc se ti to povedlo
A i fotky máš hezčí
-
maris:Dík, líčka jsou skvělý masíčko
-
spagetka: dnes máme líčkový den
, máš je super
-
Severinka:Miruš, já dostala mražený, takže i třeba v mražáku, do Makra nechodím
-
Olga:v makru
tam já často chodím a jsou ve stavu zmraženým a nebo v chlaďáku
-
tejaja, líčka mávajú aj v Metre, ak máš možnosť, treba sa tam vybrať. Ja ich budem robiť cez Vianoce, len ešte neviem ako.
-
ani já ještě líčka u nás nepotkala
no,jo když já do řeznictví nechodím