Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do hodiny 4-6 porcí Omáčky 3 názory

Suroviny

250 g vykostěného kuřecího masa
250 g vepřového masa
2 cibule
1 stroužek česneku
2 velké kapie
8-10 cherry rajčátek
1 zakysaná smetana
1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
1 lžička Tandori masala koření
1 lžička koření Hungary
trohu pepře
olivový olej
2 lžíce hladké mouky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si suroviny, maso na kousky, kapie a cibule na proužky, česnek na plátky a cherry rajčátka na čtvrtiny.

  2. Do kastrolu si dáme trochu oleje na osmažení cibule, přidáme maso, koření, sůl a necháme chvíli restovat, poté zalijeme vodou, aby bylo maso pod ní a necháme zvolna dusit.

  3. Když maso téměř změkne dáme kapie, rajčátka, rajčatový protlak a dusíme dál tak dlouho, až je všechno měkké-nerozvařené!

  4. Ve smetaně s vodou rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky na zahustění a dochutíme podle naší chuti.

Poznámka

Jako přílohu jsem zvolila těstoviny a máslové noky od Aničky Kocíkové a dali jsme si to půl na půl. Oběd pro nás na 2 dny a dali bychom si ho ještě dál.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    jarda Kadic: Jaroušku, ty také znám, když jsem dělala v nemocnici, tak jsme je měli pro pacienty ve Finéze a byly obdélníkové;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    jarda Kadic: Jaroušku, ty také znám, když jsem dělala v nemocnici, tak jsme je měli pro pacienty ve Finéze a byly obdélníkové;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Při pohledu na tvůj talíř jsem si vzpomněl na takové dvojdílné,ty byly také parádní:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kapiová omáčka lasagně se zakysanou smetanou obed se zakusanou smetanou "lasagně se zakysanou smetanou" omáčka kapiová recept na oběd se zakysanou smetanou omáčky recepty omáčky z vepřového omáčka se zakysanou smetanou kapijova omáčka kapiová om rajčatový kapiový kečup jak dlouho dusit vepřové kousky kapiové drůbeží kousky hungari koření veprove kousky cibulová omáčka se zakysanou smetanou oběd se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít