

Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou
Doba přípravy: do hodiny 4-6 porcí Omáčky 3 názory
Suroviny
- 250 g vykostěného kuřecího masa
- 250 g vepřového masa
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 velké kapie
- 8-10 cherry rajčátek
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
- 1 lžička Tandori masala koření
- 1 lžička koření Hungary
- trohu pepře
- olivový olej
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
Nakrájíme si suroviny, maso na kousky, kapie a cibule na proužky, česnek na plátky a cherry rajčátka na čtvrtiny.
Do kastrolu si dáme trochu oleje na osmažení cibule, přidáme maso, koření, sůl a necháme chvíli restovat, poté zalijeme vodou, aby bylo maso pod ní a necháme zvolna dusit.
Když maso téměř změkne dáme kapie, rajčátka, rajčatový protlak a dusíme dál tak dlouho, až je všechno měkké-nerozvařené!
Ve smetaně s vodou rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky na zahustění a dochutíme podle naší chuti.
Poznámka
Jako přílohu jsem zvolila těstoviny a máslové noky od Aničky Kocíkové a dali jsme si to půl na půl. Oběd pro nás na 2 dny a dali bychom si ho ještě dál.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou
-
jarda Kadic: Jaroušku, ty také znám, když jsem dělala v nemocnici, tak jsme je měli pro pacienty ve Finéze a byly obdélníkové
-
jarda Kadic: Jaroušku, ty také znám, když jsem dělala v nemocnici, tak jsme je měli pro pacienty ve Finéze a byly obdélníkové
-
Při pohledu na tvůj talíř jsem si vzpomněl na takové dvojdílné,ty byly také parádní