Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 149 kJ / 992 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,16 g |
Tuky | 13,83 g |
Vláknina | 30,58 g |
Cholesterol | 238 mg |
Sodík | 357 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 79,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme si suroviny, maso na kousky, kapie a cibule na proužky, česnek na plátky a cherry rajčátka na čtvrtiny.
Krok 2: Do kastrolu si dáme trochu oleje na osmažení cibule, přidáme maso, koření, sůl a necháme chvíli restovat, poté zalijeme vodou, aby bylo maso pod ní a necháme zvolna dusit.
Krok 3: Když maso téměř změkne dáme kapie, rajčátka, rajčatový protlak a dusíme dál tak dlouho, až je všechno měkké-nerozvařené!
Krok 4: Ve smetaně s vodou rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky na zahustění a dochutíme podle naší chuti.
Zveřejněno 11. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xk8
Moje poznámka
Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xk8
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
kapiová omáčka,
lasagně se zakysanou smetanou,
obed se zakusanou smetanou,
"lasagně se zakysanou smetanou",
omáčka kapiová,
recept na oběd se zakysanou smetanou,
zakysaná smetana recepty,
vepřové v omáčce,
recepty zakysana smetana,
recepty se zakysanou smetanou,
omáčky recepty,
omáčky z vepřového,
omáčka se zakysanou smetanou,
kapijova omáčka,
kapiová om,
rajčatový kapiový kečup,
jak dlouho dusit vepřové kousky,
kapiové,
drůbeží kousky,
hungari koření
Suroviny:
maso kuřecí,
maso vepřové,
cibule,
česnek,
kapie,
rajče cherry,
smetana zakysaná,
protlak rajčatový,
koření tandori masala,
koření hungaria,
pepř,
olej olivový,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)