Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: marinování masa nejlépe přes noc,pečení 25 minut 3 porce Pro začátečníky 22 názorů

Suroviny

450 g krůtích stehenních řízků
200 g anglické slaniny vcelku
1 větší cibule
4 tenčí kolečka čerstvého zázvoru
1/2 masité červené papriky
1/2 dl bílého vína
Na marinádu:
1 dc bílého vína
1 pl koření Hungária
2 pl oleje
2 pl sojové omáčky Soy Sauce Indonesia
2 pl prolisovaného čerstvého zázvoru
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý kořen zázvoru nožíkem oškrábeme od vrchní slupky, kousek odřízneme, nakrájíme na menší kousky a protlačíme lisem na česnek do větší uzavíratelné nádoby. Přidáme všechny zbývající suroviny určené na marinádu a promícháme.

  2. Maso opláchneme, nakrájíme na stejně velké kusy, vložíme do marinády, promícháme a necháme nejlépe do druhého dne zavíčkované uležet v lednici.

  3. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na půlměsíčky, papriku na větší kusy a z očištěného kořene zázvoru ukrojíme 4 tenká kolečka(plátky), které ještě překrájíme na úzké nudličky.

  4. Zapneme si troubu na vyhřátí. Kastrol, který se hodí i na pečení v troubě, necháme na sporáku rozehřát, nasucho v něm do růžové barvy osmahneme kostky slaniny, dírkovanou obracečkou vybereme kostky masa z marinády, vložíme na osmahnutou slaninu, promícháme a necháme chvilku zatáhnout.

  5. Poté přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, vlijeme všechnu marinádu, vařečkou promícháme a dáme přikryté poklicí do předehřáté trouby na 15 minut na nejvyšší stupeň péct.

  6. Po 15 minutách přidáme nakrájené kousky papriky, podlijeme 1/2 dcl vína, nožíkem seškrábneme přichycené okraje zpět do šťávy k masu a opět pod poklicí dopékáme již na poloviční výkon trouby ještě 10 minut.

  7. Podáváme s osmaženými brambory, které jsme si během pečení masa uvařili a na pánvi na troše oleje osmažili.

Poznámka

Přidávám odkaz na koření Hungáriahttp://www.distribucekoreni.cz/distribucekoreni/es....Pokud nemáme, nic se neděje, jen místo něho do marinády přidáme čtvrt kávové lžičky(kl) soli a čtvrt kl sladké mleté papriky. Krůtí maso lze nahradit i kuřecím, doba pečení bude stejná.Pokud použijeme maso vepřové, doba pečení bude cca 45-50minut.

Necháme-li maso marinovat dva dny, nic se nestane. Takto připravené jídlo je velice chutné a pikantní a my jsme si dnes na mé improvizaci opět pochutnali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

  • suslajda suslajda

    ;-)Ann moc pěkné a šťavnaté masenko krůtí maso je výborné a o zázvoru ani nemluvím chuť si dovedu představit:yes::yes:+16

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Díky všem za hezké příspěvky;-):-K:-K
    Špagetko já dělávám řízek v trojobalu také bez vajíčka:-))mouka-bílý jogurt(někdy postačí i mléko)-strouhanka a usmaží se to také dobře:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    marie23:Ano,opravdu je to krůtí maso;-)Ještě nikdy za celou dobu,co tady recepty přidávám jsem si nedovolila dát fotku něčeho jiného,než je v surovinách uvedeno:-/V zakoupeném balení bylo necelé kilečko masa,z poloviny jsem připravila závitkyhttp://www.toprecepty.cz/recept/26272-kruti-bylink...a z druhé půlky tady toto jídlo:-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko - nádherná dobrota:yes::-D

    Odpovědět

  • marie23 marie23

    Je to opravdu krůtí maso??

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    chocolate: No jo ale do trojobalu na řízek taky dáš vejce, pokud děláš přírodní, tak už to podle názvu (a některých rýpálků) přece není řízek, cháááá :-D:-D:-D
    Jinak Ani, no mám všechno, tak to vidím třeba na neděli ;-):-p:yes::yes:
    A víš že by se mi tam líbila červená cibule? ;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Opravdu to vypadá velice šťavnatě, Aničko! Jůůůů :-p:-K+

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    To vypadá na šťavnatou dobrotu;-);-);-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • rebeka rebeka

    Anni, moc se mi to líbí.. všechno:-K:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • nofrona nofrona

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    chocolate:A bude to i zdravější;-):-DVěřím,že ceny vajec zase po velikonocích půjdou dolů.Ale je to všechno o lidech,jejich reakcí a hlavně neurvalého chování.Hamty hamty,ať mám víc jak tam ty:-//:no:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea::yes::-DSi piš,že kdyby se dal papiňák šoupnout do trouby,byl by tam;-):-D:-D
    Děvčata;-)díky za komentíky;-):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    A bez papiňáku jo?:-O:-D Velmi dobré suroviny, pochutnala bych si:-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krutí maso na zázvoru krutí na zázvoru krůtí prsa na zázvoru krůtí kostky krůtí nudličky na zázvoru krůtí maso se zázvorem kruti platky na zazvoru maso na čerstvém zázvoru maso na čerstvém zázvoru sojové kostky a jejich recepty připrava krůtí prsou na zázvoru krůtí prsa zázvor krůtí maso zázvor pečené krůtí kostky krůtí maso kostky kruti pecene kostky kruti kostky recept přírodní řízek na zazvoru krůtí se zazvorem krutí se se zázvorem