Pikantní "lovecká" fašírka

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: hodina na uležení masa+cca 30 minut pečení 3 porce Mleté maso 22 názorů

Suroviny

250 g mletého vepřového masa
150 g loveckého salámu
100 g vyuzené slaniny
50 ml 9% neslazeného kondenzovaného mléka
1 a 1/2 pl koření Hungaria
2 pl sladké chilli omáčky
2 pl Solamylu
3 pl čerstvých nasekaných bylinek
2 cibule
kousek červené papriky do náplně
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obě cibule očistíme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na tenké proužky a tu odložíme stranou k pozdějšímu osmažení na přílohu.
    Z loveckého salámu ukrojíme dva silnější delší špalíčky do náplně a zbytek nakrájíme na velice drobné kostičky.
    Slaninu nakrájíme na menší kostičky a na suché pánvi vyškvaříme dozlatova.

  2. Mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, lovecký salám, vyškvařenou slaninku, posekané bylinky a koření Hungária.
    Zakápneme chilli omáčkou, přidáme mléko, solamyl a vše důkladně promícháme a dáme nejméně na 1 hodinu odpočinout do lednice.

  3. Zapneme troubu na rozehřátí.
    Po odpočinutí ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme špalíčky loveckého salámu a pro barevnost plátky červené papriky, vytvarujeme “šišku“, kterou přeneseme do pekáčku, nejlépe na pečící papír.
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni 10 minut.
    Poté výkon trouby ubereme na polovinu a za občasného přelití fašírky výpekem dopékáme 15-20 minut.

    Po upečení krájíme na širší plátky a podáváme se šťouchanými brambory a cibulkou, kterou jsme si osmažili na tuku po vyškvařené slanince.

Poznámka

Měla jsem zbyteček mletého masa a kousek lovečáku a slaninky, tak jsem s pomocí velice dobré směsky koření Hungaria spáchala tuhle šťavnatou dobrotu, ze které nezbyl ani drobeček. Na koření Hungária přidávám odkaz. Je dobré i na minutkové maso, ryby i grilovačku.

http://www.rojikovokoreni.cz/koreni/hungaria-24

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní "lovecká" fašírka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova::-D:-DJani díky:-KAle Ty víš,že mi stačí i ten palec hore,když se recept líbí;-):-*

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kombinace loveckého salámu, koření hungaria a mletého masa je skvělá!! Proto bod, dokud to ještě jde.;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rebeka:Děkuji Rebi:-):-KDobré to opravdu bylo,ale mááálo:-O:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc pěkné, jistě dobré.. jsi šikovná;-):-K:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rozmarynaH:Rozmarýnko-Marcelko,ani nevíš,jak jsi mě a určitě i ostatní, recepty přispívajícími kuchařinky i kuchaře potěšila a po duši pohladila:-*:-KBodíky jsou také príma:-8ale takový srdečný a vřelý komentář, který jsi napsala je největší ocenění,které tady na receptech člověk může dostat a já Ti za to moc děkuji:-K:-K:-K
    Dovedu se vžít do Tvé kůže a ten pocit za hezky navařené a načančané jídlo znám:-))a jsem ráda,že chodíš čerpat dobroty právě sem:yes:Já když jsem začínala s vařením:-Obyla jsem levá,jak turecká šavle:-8Jak by mi Topky bodly,kdyby už tenkrát byly:-D:-DA co se týká pečení,tak buď v klidu,Ty kolem něj chodíš alesoň po špičkách;-)já si zatím netroufám vůbec:-8ale snad se to časem poddá:-D:-DDíky za přízeň:-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji Všem za velice milé komentáře i hodnocení;-):-):-K

    Odpovědět

  • Sarinka17 Sarinka17

    elita:-K:-p+1

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Tedy Aničko, taková sekaná, tedy fašírka je moje gusto. Já jenom zírám, jaké jsou tady šikovné a nápadité kuchtičky. Manžel i návštěvy také zírají, protože poslední dobou vařím podle Vašich receptů. Takže všem díky. Maminku už nemám a tak se nemám koho zeptat na různé záludnosti vaření. Okolo pečení chodím zatím po špičkách. Skutečné poděkování od srdce:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    :yes::-p Panebože, Aničko ty mi děláš chutě:-p dal bych si dal :-p:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)ani se nedivím, že ti nic nenechal na fotce to vypadá moc jedle co potom na talíři:-*dávám bod č.9

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Krásné:yes::yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Kociane, ty jeden damiane:-! mohla by jsi to servirovat mene lakaveji prosim:-? Tohle si totiz samo rika o znasilneni priborem, mozna i o brutalni zneuziti lzici, a kdybych se neudrzela, tak mozna i o ostry utok holyma rukama:-))
    p.s. taky mam slabost pro placaty salamek lovecky:-8:-p

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Anna Kocikova-hlavně že, mu chutnalo:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Koubkova::-))Já jenom jednoho a ještě ke všemu nenažraného:-O:-Dměla jsem jen 3 plátky a do něj spadl oběd a zbytek sám domlsal a nic mi nenechal;-(:-D

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Anna Kocikova-ptala jsem se protože ,mám doma 3 jedlíky:-D:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: lovecka omacka fasirka recept fašírka fašírka z pekáčku z mletého masa co je fašírka lovecká sekaná lovecká omáčka recept játra hungaria lovecká trouba srnčí fašírka recept na fasirku co jsou to fašírky lovecký salám v receptech recept na lovecký salám prava fasirka koření do leveckého salámu fašírka z pečeného masa recepty z loveckého salámu vareni postup lovecka kapsa lovecká pomazanka

Zapomněl/a jsem heslo